“MİLLETİN MAKAMI HERKESE AÇIK”

11 Ocak 2019 17:58

Vali Seymenoğlu, gazetecilerle buluşmasında Isparta’da 65 gündür görev yaptığını söyledi. Kapısının herkese açık olduğunu belirten Seymenoğlu, 2 ayda 3000 kişiyi kabul ettiğini ve Isparta ile ilgili bilgi aldığını söyledi.

Vali Ömer Seymenoğlu,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda basınla buluştu. Kahvaltıya  Isparta Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve basın mensupları katıldı.

ORTAK PAYDAMIZ HEP ISPARTA OLDU

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Vali Seymenoğlu’na teşekkür ederek, “ Bugün 1 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. 1961 yılında basının haklarının teslim edildiği bir günü kutluyoruz. O günden bu güne kadar gazeteci arkadaşlarımızın bazı hakları çeşitli siyasi partiler tarafından erozyona uğratıldı. Bunu dile getirmek söylemek istiyorum özellikle son yıllarda geçen yıl ülkemizde yaşanan ekonomik kriz maalesef medya kuruluşlarını derinden etkilemiştir özellikle kağıt üretiminde Türkiye’nin kapasitesinin düşmesi kağıt üretiminin sona erdirilmesinden sonra maalesef kağıtta dışa bağımlı hale geldik. 2018 yılındaki döviz tırmanışıyla beraberde kağıt ücretlerinde yüzde 500’lere varan maalesef zam artışı olmuştur. Zam artışı medya kuruluşlarını özellikle gazete sahiplerini iflasın eşiğine getirmiştir, dolayısıyla özlük haklarımızın tamamının verilmediği ekonomik krizlerin basın sektörünü bitme noktasına getirdiği bu günlerde biz böyle bir özel günü bayram havası içerisinde geçiremiyoruz. Biz 10 Ocak ve 24 Temmuzları her zaman bizimde söylemimiz olduğu gibi dayanışma günü olarak kutlamaya çalışıyoruz. Siz de Isparta’mıza yeni geldiniz bizlerde sizi ziyaret etmiştik, Isparta medyası ile ilgili bilgiler vermiştik Isparta medyası gerçekten devletine düşkün, cumhuriyetçi, bayrağına milletine, dini değerlerine bağlı medya kuruluşlu arkadaşlarımızdan oluşuyor. Elimizden geldiği kadar devletimizin her bir birimine yardım etmeye çalışıyoruz ve oradan gelen bütün haberleri tarafsız yalın bir şekilde halka arz etmeye çalışıyoruz. Bizim asli görevimiz haberin okuyucuya direk ulaşması özgürce ve tarafsız bir şekilde ulaşması biz bu konuda her zaman şunu söylüyoruz. Ortak paydası Isparta olan tüm projeleri tüm haberleri elimizden geldiği kadarıyla kamuoyuna eksiksiz bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz bundan sonrada bu görevimizi devam ettireceğiz, sizlere de bundan sonra yapacağınız görevlerde başarılar diliyoruz” dedi.

BUGÜN AYNI ZAMANDA İDARECİLER GÜNÜ…

Vali Seymenoğlu ise Çalışan Gazetecilerin Gününü kutlayarak, “Benim arzum aslında cemiyete iadeyi ziyaret edip sizleri de çalıştığınız kurumlarınızda ziyaret ederek dertlerinizi sıkıntılarını dinlemekti, ancak 10 Ocak tarihi bir fırsat oldu böyle bir buluşma güzel de oldu.  İlimizin merkez ve ilçelerinden de katılımcıların olduğunu başkan söyledi bu bizi daha da mutlu etti bu karda kışta soğukta ulaşımın zor olduğu bir ortamda böyle bir kalabalıkla buluşmak beni ziyadesiyle mutlu etti. 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü aynı zamanda bu gün İdareciler Günü bu güne kadar bir mülki idari amiri olarak ben 10 Ocakları hep İdareciler Günü olarak kutladık. Bunun yanında ilçelerde kaymakamlık yaptığım yerlerde de yerel medyadaki arkadaşlarımızla beraber de kutluyorduk. Bugün benim için ayrı bir mutluluk verdi çünkü bu gün bütün Türkiye’de valiliklerin ve kaymakamlıkların organizasyonunda idareciler günü olarak da kutlanmaktadır onun için böyle bir çalışma beni mutlu etti yalnız kalmamış olduk. Ben basın mensuplarımızın sıkıntılarını da dinlemek isterdim ilimizde ilçelerimizde karşılaştıkları problemleri veya bizlerin kamu görevlilerinin nasıl destek verebileceklerini çünkü ben hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım yerel medya zaman zaman problem olarak görülür ama ben öyle görmüyorum ilk geldiğim gün de de bireysel olarak haber ve program yapmadım rekabete tutuşturmak istemedim.  Önemli olan iyi niyetli olmak o zaman hiçbir kimseyle sıkıntı yaşamayız ama niyetimiz biraz farklılaşınca eleştiri gereksiz yere üzmeye, kırmaya, ister istemez medya mensubu da olsak yönetici de olsak biraz çekince koymak durumunda kalıyoruz” dedi.

ISPARTA’DA 65. GÜNÜM ÇOK MUTLUYUM…

Isparta’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Vali Seymenoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bugün Isparta’da 65. Günüm Isparta çok güzel bir şehir ne mutlu ki size Isparta gibi bir yerde yaşıyorsunuz.  Doğal ortam çok güzel bir havası var. İki gün önce Sütçüler ilçesindeydim alanları da yerinde görmek istediğim için kar kış da olsa programı iptal etmedim gidip görmek istedim. Eğirdir üzerinden giderken kar buz her taraf, Sütçüler tarafından Antalya üzerinden gelirken güllük gülistanlık öyle bir coğrafyada yaşıyoruz, onun için bu coğrafyanın kıymetini bilmemiz gerekiyor.  Kamu görevlileri olarak bizlerin bilmesi gerekir ilk etapta buna göre işimize gücümüze sarılıp vatandaşa faydalı olabilmemiz gerekiyor.  Sizler yaşayanlar olarak Ispartalılar olarak kıymetini bilmeniz lazım bir tarafta tarım bir tarafta hayvancılık, madencilik var önümüzdeki dönemde sanayicilikte ön plana çıkacaktır. Gül ve Lavanta üzerinden Isparta önemli adımlar atıyor  onun için şehrimiz çok iyi bir şehir, eksiklikler problemler illa vardır bizden önceki arkadaşlarımız bununda en iyisini yapmaya çalışmıştır bizde bir adım daha ileriye götürmeye çalışıyoruz yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz bütün sorunları çözebilecek miyiz hayır bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın da mutlaka yapacakları şeyler olacaktır. Dünya çok hızlı gelişiyor iletişim çağındayız teknoloji çağındayız dünün talepleri bugün hatırlanmıyor bile.Benim Mülki İdarede 30. Yılım ilk başladığım dönemlerde kaymakamlık dönemlerinde köylere telefon hattı nasıl getiririz diye uğraşıyorduk. Köylerde sadece tek numara olurdu kiminle görüşecekse haber ulaştırırdı ve oradan konuşulurdu bunlar çok eski tarihler değil aslında dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bizim üzerimize düşenler çevreye fazla zarar vermeden insanımızı üzmeden ekonomik sıkıntıları fazla hissettirmeden bu dönüşüme ayak uydurmak. Şuandaki hedefimiz bu kamu görevlileri veya özel sektör bunu tek başına yapmıyor hep beraber yapıyoruz koşuyoruz. Ben hep derim beraber çalışırsak vatandaşa daha çok katkı veririz hepimizin amacı vatandaşı bilgilendirmek kamudan ve toplumdan aldıklarınızı vatandaştan aldıklarını birleştirip tekrar halka ve kamuya sunuyorsunuz kutsal bir hizmet yapıyorsunuz bu yolda hep beraber yürüyoruz.

İLÇE VE KÖY ZİYARETLERİ ÖNEMLİ…

Kamu görevlileri olarak bizler nasıl objektif olmamız gerekiyorsa medya mensuplarının da objektif olması gerekiyor. Tarafsız olması, objektif olması, herkesin bir siyasi görüşü olabilir siyasi görüşsüz kimse olmaz zaten demokrasinin gereği bu parlamenter sistemlerde seçimler oluyor sonuçta her ülkede böyledir devlet için bayrak için millet için bu ülkenin bekası için kullanmamız gerekiyor, birbirimizin ayağını sekteye uğratıp çelme takıp başarısızlığını hedeflemememiz gerekiyor o zaman iyi niyet art niyete dönüşüyor. Ben çelme takarsam nasıl mutlu olurum değil hizmet sunan birinin yüzünü yere düşürmemeliyiz o zaman kimseye hizmet sunulmaz aynı şey bizler için de geçerli özel sektör içinde geçerli medya mensupları içinde geçerli. Bizim için önemli olan vatandaşımızın mutlu olması hepimizin düşüncesi bu yönde olmalı kapım herkese açık geldiğimden günden bu güne kadar 3 binden fazla kişiyle görüşme yaptım fırsat buldukça kabulleri kabul edebiliyorum. Diğer işlerimiz var bir yanda bir yanda da talepleri yerine getiriyoruz. Bunlar bana şehri tanımamı sağlıyor ilçelerle birlikte sizler kadar tanımış durumdayım, vatandaşımızın sıkıntısı ne, nasıl mutlu edebilirim onun  yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarla tanışırken içinden en az görev süresi olan 10 yılın üstünde düşünüyorum yeni katılım olmuyor mu diye yeni arkadaşlarımız olmuyor mu diye sorup cevap bulmamız gerekiyor.”   

   

Bu haber 265 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...