“Muhtar seçilmek, Belediye Başkanından daha zordur”

11 Ocak 2019 17:59

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, yerel seçimler için maaş, sigorta, mevki ve makam için muhtar adayı olanları uyardı: Muhtarlık basite alınamaz.

Isparta Muhtarlar Derneği, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gökçay Gül Köşkü’nde birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenledi. Merkez mahalle muhtarlarının tamamının katıldığı kahvaltı programında Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olan muhtarlara başarılar dileyen Gönül, muhtarlığın önemine dikkat çekti, basite alınmamasını istedi.

Isparta’nın 44 mahallesinde yüzlerce kişinin muhtar adayı olarak ortaya çıktığını belirten Gönül, adaylara önemli uyarılarda bulundu. Muhtarlık makamının demokrasinin en önemli kılcal damarı ve temel taşı olduğunun altını çizen Gönül, şöyle konuştu:

“Muhtar, karın kapattığı yoldur. Muhtar, köylünün, mahallelinin hakkını savunan avukattır. Muhtar, köylünün, mahallelinin öğretmenidir. Muhtar devlet ile vatandaş arasında köprüdür. Kısacası muhtar bu toplumu oluşturan renklerin, köy ve mahalle yönetimlerinin başıdır. Muhtarlar Derneği çatısı altındaki muhtar arkadaşlarımızın tamamı bu anlayışla görev yapıyor. Fedakarlık yapıyor. Evinden, çocuğundan, yakınından, işinden vakit ayırıp toplumun hizmetine koşuyor. Muhtarlık bir meslek değildir, en önemli hizmet makamıdır. Fedakarlık makamıdır. Son dönemlerde muhtarlık mesleğinin çıtası yükseldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yakın ilgi sayesinde meslektaşlarımız büyük onur yaşadı, gurur yaşadı. Bu tablo, zorlukları aşmamıza vesile oldu. Devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü güçlendirdi. 31 Mart yerel seçimleri için aday olan birçok arkadaşımız var. Bay-bayan, yaşlı-genç bu önemli göreve talip oluyor. İnsanların muhtarlık görevine talip olması en doğal hakları. Herkes muhtar olmak isteyebilir. Ama herkes hizmet edemez. Herkes işinden, ailesinden fedakarlık edemez. Muhtarlık ağır bir sorumluluktur. Sorumluluğu taşımak gerekir. Aramızda tecrübeli arkadaşlarımız var. 20 yıl, 25 yıl muhtarlığı yürüten abilerimiz var. Belki onlar bırakmak istiyor ama mahalle sakinleri bırakmıyor. Yeniden seçiyorlar. İşte önemli olan buludur. Vatandaşın gönlüne girebilmek bizim en önemli hedefimizdir. Muhtarlık, maaş için, sigorta için, mevki için, prestij için, hava için girilecek bir alan değildir. Muhtar adayı olan arkadaşlarımızın bu bilinçte olmasını istiyoruz. Mahallesinde kendisini ispatlamış, önder olmuş, herkesçe sevilen kişiler bu göreve gelebilmektedir. Muhtar seçilmek, belediye başkanı seçilmekten daha zordur. Sizler bu göreve seçilmiş, zoru başarmış insanlarsınız. İnşallah yeni dönemde de hep beraber hizmetlere devam ederiz. Yeni seçilecek muhtar arkadaşlarımıza da başarılar dileriz.”

 

 

Bu haber 303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...