“Sağlıklı Yaşam Bilgileri” kitapçıkları dağıtılmaya başlandı

28 Şubat 2013 19:14

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan ve Türkiye çapında iki milyon kişiye gönderilecek  "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitapçığı ilimizde de dağıtılmaya başlandı.

Kitapçık, Kurum tarafından belirlenen ve sağlık kuruluşlarına en fazla müracaat eden 13.738 kişiye gönderilecek.

Konu ile ilgili olarak SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan ve Türkiye çapında iki milyon kişiye gönderilecek  "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitapçığı Isparta ilinde de Kurum tarafından belirlenen ve sağlık kuruluşlarına en fazla müracaat eden 13.738 kişinin adreslerine gönderilmeye başlandı.

SGK tarafından hazırlanan ve iki bölümden oluşan kitapçık, akılcı ilaç kullanımından obeziteye kadar pek çok konuda bilgi sunarken vatandaşları özellikle gereksiz tetkik ve tedaviler konusunda uyarıyor.

Doktorların gereksiz tetkik yaptırma, ilaç yazdırma ve tedavi için zorlanmaması istenilen kitapta, "sadece doktorların gerekli gördüğü tetkik ve tedavileri yaptırın" uyarısı yer alıyor.

Kitap, yanlış bilinen doğruları ortaya koyarken, "Sağlıklı birey" olmanın da kılavuzunu da açıklıyor.

Sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgilerin de yer aldığı kitapta, geleneksel ve doğal besinlerin tercih edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Kurum tarafından hazırlanan kitapçık kişilere gönderilmesinin yanı sıra www.sgk.gov.tr adresinde de dileyen herkesin kullanımına sunuluyor” denildi.

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...