“ÇARPITMA VE İFTİRA ATILIYOR”

17 Ocak 2019 16:12

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü  Başdeğirmen, pomzanın özel sektör yatırımlarına açılarak daha çok üretim ve daha çok istihdamın sağlanmasına yönelik açıklamaları bazı medya organlarında ‘pomzayı satacaklar’ diye çarpıtıldı.

AK Parti Adayı Başdeğirmen, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Isparta’nın pomza rezervlerini miktarlarıyla birlikte açıklayan Başdeğirmen, daha çok fabrika kurulmasından rahatsızlık duyulmasına anlam veremediğini söyledi. Başdeğirmen, şu açıklamayı yaptı:

“Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığımız ziyarette oda yönetimimizin pomza sahalarının özel sektöre açılması önerisi, basın mensuplarımızın pomza ekonomisi ile ilgili soruları üzerine yaptığımız açıklama objektif ve doğru habercilik ilkesine uyan medya araçlarında eksiksiz bir şekilde yayınlanmıştır. Ancak yaptığımız açıklama bazı internet haber sitelerinde basın ahlak ilkelerine aykırı bir şekilde çarptırılarak bizim açıklamamızla ve yaklaşımımızla alakasız bir şekilde verilmeye çalışılmıştır. Habere söz konusu K32’de çıkan haberimizin videosu izlendiğinde haber için atılan ‘pomza sahalarını satacakmış’ başlığının tamamen yalan, iftira ve çarpıtma olduğu görülmektedir.

ÖZEL SEKTÖR YATIRIMINA

SICAK BAKMADILAR

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken, Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ilimizin değerli madeni pomzanın kullanımının özel sektöre de verilerek daha çok fabrika yapılması dolayısıyla daha çok üretim ve daha çok istihdam sağlanmasını söyledik. Hammadde garantisi verilmesi durumunda ITSO önderliğinde bir fabrika yapmak istediğimizi belirttik. Ancak Belediye yönetiminden olumlu bir cevap alamadık.

ISPARTA’NIN POMZA REZERVİ

153 MİLYON TONDUR

Şimdi de söylediğimiz o günkü teklifimizin ve talebimizin ortaya konmasıdır. Isparta’da çok değerli pomza sahaları var. Karakaya bölgesi 1530 hektarda 40 milyon ton, Gölcük’te 1940 hektarda 80 milyon ton, Gelincik’te 600 hektarda 33 milyon ton pomza rezervimiz var. Hepsinin kullanım hakkı Isparta Belediyemizde. Sadece Belediye olarak ISBAŞ Fabrikası’nda biriket üretiliyor. Biz diyoruz ki Isparta’dan neden 5 tane daha fabrika olmasın. ISBAŞ Fabrikası’nın olduğu bölgeye Pomza Organize Sanayi Bölgesi tabelasını asan Sayın Günaydın değil miydi? Daha önceki açıklamalarında Pomza OSB’de 5 tane, 7 tane fabrika olacağını açıklayan kendisi değil miydi?

BELEDİYEDE ÜRETSİN

ÖZEL SEKTÖR DE ÜRETSİN

Isparta Belediyemiz üretirken özel sektör de üretsin. Özel sektör de satsın, özel sektör de istihdam oluştursun. Biz diyoruz ki Belediye pomza madeninin kullanımından tapusu belediyede kalmak üzere özel sektöre hak tanısın. Nevşehir’de de pomza yatakları var. Orada 40 fabrika var. Hepsi birbirinden güzel ve büyük. Modern üretimler yapıyorlar. Yüzlerce kişiye iş imkanı sağlanmış. Daha çok yere satıyorlar. Nevşehir’den gelip Isparta’da bimsblok satıyorlar. Biz nereye satıyoruz buradan Denizli’ye kadar, öbür tarafta da Antalya’ya. Biz diyoruz ki özel sektör fabrikalarıyla daha çok üretelim, Türkiye’nin her yerine satalım. Isparta Belediyemizin fabrikası da üretsin, özel sektör de üretsin. Bizim söylediğimizin pomza sahalarının satışı ile ne alakası var. Halkımız bu şekildeki yalan, iftira ve çarpıtmalara asla pirim vermeyecektir.

NE YAPIP, YAPMAYACAĞIMI HERKES BİLİR

Ben Şükrü Başdeğirmen’im. Benim memleketim için ne yapıp, ne yapmayacağımı herkes çok iyi bilir. O iftiralar Şükrü Başdeğirmen’in üstüne yapışmaz. AK Parti Belediye Başkan Adayıyım. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda teşkilatımla birlikte yürüyorum. Bu yolun sonunda halkımız için mutluluk ve refah var. Allah yolundan sapanları ıslah etsin. Kamuoyuna saygılarımla.”

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...