“Isparta, pomza merkezi haline gelecek”

28 Şubat 2013 19:17

Isparta Belediyesi’nin şirketlerinden BELMAŞ’ta yatırımlar hızla devam ediyor. Belmaş Bimsblok Fabrikası günlük 27 bin adet mal üretimini gerçekleştirirken, bunu üç vardiyada 90 bin adede çıkarmak için gerekli olan kırma, eleme ve bant sistemi kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yine Isparta’nın pomza merkezi olması yönünde çalışmalar da devam ederken, bu kapsamda yapımına başlanan Mikronize tesisler ve İzolasyon, Yalıtım Fabrikası’nda makine montaj çalışmaları sürüyor.

3 koldan devam eden çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden gelinen son nokta ile ilgili olarak bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kırma, Eleme ve Bant Sistemi’nin bitmek üzere olduğunu söyledi. Yine Mikronize Tesisleri ile İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’nda da makine montajlarında önemli bir mesafenin kat edildiğini, fabrikanın çatı montajına başlanacağını duyurdu. Kurulacak olan 2 yeni fabrikanın özellikle ihraç malzemesi olduğunu ve gerek yurt içi, gerekse yurt dışına satışının gerçekleşeceğini aktaran Başkan Günaydın, dünyada saatte 5 ton işleme kapasitesine sahip işletmelerin olduğunu ancak kendilerinin Türk Mühendisleriyle kurdukları yeni fabrikalarının saatte 15’er tondan 30 ton mal üreteceğini dile getirdi.

Dünyanın en büyük üretim kapasiteli fabrikasını kurduklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrika için özel fırın sistemleri gerçekleştirildiğini belirtti. Bu hafta içerisinde fırınların geleceğini ve bunlarında montajına başlanacağını ifade eden Başkan Günaydın, “İşlerimiz doğru ekseninde gidiyor. Türkiye’de pomzanın lokomotifi Isparta olacak. Isparta’mız pomza merkezi haline gelecek ve şehrimize ciddi döviz girdisi sağlayacak. Ülkemize ve Dünyaya büyük faydası olacak bu tesisimiz halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Bu haber 1121 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...