Yetenek taraması tam gaz

17 Ocak 2019 16:27

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2. kademe eğitim çalışmaları antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Türkiye çapında 45 bin öğrenci içerisinde ilk %10’luk dilime girmeyi başaran 341 öğrenci  2. kademe eğitim programı başladı.

Geleceğin milli takım sporcularının kazanılacağı, olimpiyat düzeyinde sporcuların yetiştirilmesinin planlandığı bu büyük projede seçilen öğrencilerimiz, Bakanlığın belirlediği program doğrultusunda antrenörler eşliğinde yeniden eğitim programına alınıyor.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'ne seçilen çocuklarımız için 4 aylık yeni eğitim programına Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Eski Gazi Sosyal Bilimler Lisesi) Spor Salonunda sürüyor.

Her hafta Salı - Perşembe günleri 16.00-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2. kademe eğitim çalışmaları antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Proje çalışmasında boy- kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleriyle değerlendirildi.

Bu haber 296 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...