“Maden Ruhsatlarının devredilmesi kanunen mümkün değildir”

18 Ocak 2019 10:47

IŞBAŞ A.Ş Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, ponza yatakları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “3213 sayılı Maden Kanununda ve ilgili yönetmeliklerde ‘kullanım hakları herhangi bir şekilde devredilemez’ ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla maden sahalarının tamamı ISBAŞ A.Ş’ye aittir. İşletmelere açılması, devredilmesi söz konusu değildir. Bizim de bayimiz olan Şükrü Bey aslında bunu çok çok iyi bilmektedir” dedi.

Son günlerde ponza madenlerinin işletmeye açılması, satılması yönündeki açıklamalara, maden sahalarının elinde bulunduran Isparta Belediyesinin şirketi ISBAŞ A.Ş’nin Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’dan cevap gelirken, açıklamaları hayretle izlediğini söyledi. Gürakan konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

“ISBAŞ A.Ş Bimsblok Fabrikamız ve ponza yatakları ile ilgili Şükrü Beyin yapmış olduğu açıklamaları hayretle izledim. Öncelikle maden sahalarımız bizim için çok çok önemli, çünkü bimsblok üretimindeki maddemiz ponza madeni. ‘Yatırım yapılsın’, ‘işletmeler açılsın’ mantığıyla bizim ya da bir başkasının vermesi zaten mümkün değil. Bu konuyu özellikle kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. ISBAŞ A.Ş bugünkü mevcut büyüklüğüyle tam kapasite olarak çalışmıştır, çalışmaktadır. Mevcut ekonomik krizden dolayı asla küçülmeyi düşünmedik, hiçbir personel çıkarmadık” dedi.

ISBAŞ A.Ş olarak ayrıca akaryakıt sektöründe de büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini dile getiren Genel Müdür Gürakan, “Adımlarımızı atarken iki kere düşünüyoruz. ISBAŞ bugün kurumsal yapısıyla yaptığı AE-GE çalışmalarıyla birlikte ciddi bir işletme hüviyetine sahiptir. ISBAŞ, şehrimizin ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağlamaktadır. Burada istihdam edilen, çalışan personel hariç, bunun nakliyecisi var, akaryakıt sağlayan istasyonları var. Bayilerimiz var bunlarla birlikte biz büyük bir aileyiz. ISBAŞ büyümeye devam etmekte. Ayrıca yapılan açıklamaları hayretle izledim. 3213 sayılı Maden Kanununda ve ilgili yönetmeliklerde ‘kullanım hakları herhangi bir şekilde devredilemez’ ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla maden sahalarının tamamı ISBAŞ A.Ş’ye aittir. İşletmelere açılması, devredilmesi söz konusu değildir. Bizim de bayimiz olan Şükrü Bey aslında bunu çok çok iyi bilmektedir, fakat neden böyle bir açıklama yaptı, bununla ilgili de ben hayretler içerisindeyim” görüşlerinde bulundu. 

 

Bu haber 283 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...