“Şehir Hastanesini yaparken belediye zorluk çıkardı”

18 Ocak 2019 10:50

AK  Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta’ya Hükümetin bir seferde yaptığı en büyük yatırım olan ve halkın en çok memnun olduğu kamu yatırımı konumundaki Şehir Hastanesi’nin yapılma sürecinde Belediye  kanadıyla yaşadıkları sıkıntıları tek tek anlattı.

Batıkent Sosyal tesislerinde konuşan Ak Parti İl başkanı Osman Zabun, Şehir Hastanesi yatırımının neden geciktiğine ilişkin yaşardıkları süreci şöyle ifade etti

“İl Genel Meclisi üyeliğim döneminde, Şehir Hastanesinin bulunduğu alan özelleştirme kapsamına alındı. Burası milletin malı özelleştirilmesin Isparta’da değer olarak kalsın buraya hastane yapalım dedik. Özelleştirme İdaresine gittik burayı çıkartmak istiyoruz dediler ki olur. Sağlık Bakanlığına gidip burada hastane yapmamız gerekiyor yeni hastane lazım dedik. Bakanlık 200 bin metrekare altında araziye hastane yapmadığını söyledi. Biz de bu kadar yeri temin edersek hastane yapar mıyız diye sorduk . Olumlu cevabı alında 100 bin metrekare Özel İdare alanını  Sümer Halı arazisiyle birleştirip Bakanlığa götürdük.  Sonra buranın sağlık alanına dönüştürülmesi yani imar düzenlemesi istendi.  Sonuçta burası Isparta’nın yararına olacaktı. Belediye yapar diye düşündük. Belediyeden imar düzenlemesi sağlık alanı olarak dönüştürülmesini talep ettik. Müracaat ettik. Anlamsız bir dirençle karşılaştık. Olmaz efendim, değiştiremeyiz. Neden ‘Hastane orası olmaz’. Dedik ki hastane için 200 bin metrekareye ihtiyacımız var ve gösterebileceğimiz bu arazi var. Eğer senin elinde gösterebileceğin farklı bir yer varsa sizin dediğiniz yere yapalım dedik. Hatta ben siz gösterdiğinizde hastaneyi oraya yaptırmazsam istifa edeceğimi açıklamıştım. Ama ben biliyorum ki böyle bir araziyi verme şansları yok.  Olurdu olmazdı derken belediye meclis üyeleriyle birebir görüştük. Hepsini ikna ettik. Adeta tırmalaya tırmalaya Belediye Meclisinden bu kararı çıkarttık. Bakanlığa gidip dönüşümü sağladık. Arkasından arazi içinde belediye arazisi var 2 bin 500 metrekare . Belediyenin yerini alacağız. İl Özel İdaresi 110 bin metrekare yeri tek kuruş almadan verdi. Belediyenin yeriyle ilgili pazarlık bir sene sürdü. Efendim işte ben 800 isterim 600 isterim. Bakanlıkta bana bedelsiz getireceksiniz diyor arsayı. Arsa için para ödemem diyor. Şahısların arazilerini hallettik. Belediye parasını istiyor. Kaç para ödeyeceğiz dedik. Yıl sonuydu. Neyse anlaştık. Bakanlığa dedik ki sonuçta bu para Isparta’ya gelecek Belediyeye verelim. İkna ettik Bakanlığı tam parayı çıkartacağız yıl geçti. Bu sefer dediler ki olmaz efendim yıl geçti bir daha oturacağız masaya.

TAM PARAYI ÖDEYECEĞİZ BU SEFER ÖDEMEYİN DEDİ

Öyleydi böyleydi derken yaklaşık 2. 5 milyon liraya pazarlığı bitirdik. Tapuyu devretmesi gerekiyor devlete bakanlık da parasını ödeyecek. Diyor ki olmaz önce parayı ödeyeceksiniz. Yahu kardeşim sen devletin bakanlığına güvenmiyor musun. Gittik Bakanlığı zorla ikna ettik. Bu parayı ödeyelim dedik. Tam parayı ödeyeceğiz, o dönem Maliye borçlarından ötürü yapılandırma gündeme geldi. Bu sefer dedi ki parayı ödemeyin. Nedenini sorduk, “Şimdi siz o parayı öderseniz bunu maliyeye olan borçlarımıza kesersiniz. O parayı ödemeyeceksiniz”  tüm bu zorluklara rağmen uğraşa uğraşa o hastaneyi oraya yaptık. Çok da güzel oldu. Ispartalı hemşehrilerimizin yüzde 99’unun en memnun oldukları kamu yatırımı Şehir Hastanesi. Şimdi arkadaş bunu gördü . Bu sefer dedi ki ‘Ben olmasam Şehir Hastanesi’ni yapamazlardı’. Artık Isparta’nın değişime, vizyoner belediyeciliğe, kendisini yenilemeye kendisini geliştirmeye ihtiyacı var.  Biz inanıyoruz ki merkezde Şükrü Başkan Ak Parti kadrolarıyla bu işi yapacaktır.”  

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...