ISTUDAK’tan AB Projesi

19 Ocak 2019 13:03

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ile Burdur Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin ortaklaşa yürüteceği proje, 500 başvuru arasından seçilerek destek sözleşmesi imzalanan 38 proje arasında yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracının (IPA) sivil toplum sektörü altında desteklenen Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı “Urgent Back-Up To Living / Yaşam için Acil Destek” başlıklı proje hibe desteği almaya hak kazandı.

Turizm tanıtım faaliyetleri, su altı arama kurtarma ve doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetleri aracılığıyla, Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin,  idari becerilerinin geliştirilmesi; iletişim becerilerinin güçlendirilmesi; üyelerinin ve hedef grupların bilgi ve becerilerinin artırılması yoluyla hem sivil toplum kuruluşu olarak Derneğin hem de bireylerin organize aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi, AFAD ve UMKE ile işbirliği ve güç birliğinin artırılması projemizin özel amaçları olarak belirlendi.

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ile Burdur Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin ortaklaşa yürüteceği proje, 500 başvuru arasından seçilerek destek sözleşmesi imzalanan 38 proje arasında yer aldı. Ayrıca, 02 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayan ve 12 ay sürecek olan proje, 66.285,93 Avro bütçe ile en yüksek bütçeli üçüncü proje oldu.

Proje kapsamında, Sualtı Arama Kurtarma, Kış Arama Kurtarma, Yaz Arama Kurtarma, Deprem Arama Kurtarma eğitimleri düzenlenecek, AFAD ve UMKE ile işbirliği içerisinde ortak bir tatbikat gerçekleştirilecek, ayrıca edinilen bilgi ve tecrübelerin yaygınlaştırılması için okullarda faaliyetler düzenlenecek. Toplamda 25 kişiye arama kurtarma eğitimi verilerek sertifika almaları sağlanacak.

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Ali Telli, 18.01.2009 Tarihinde 7 gönüllü tarafından kurulan kulüplerinin faaliyetlerini anlattı. Telli,  “Isparta merkezimizde ilk Doğa sporları kulübüdür.2008 yılının Nisan ayından itibaren Dağcılık faaliyetlerine başlanmıştır. 2009 yılının Ekim ayından itibaren ise Önce 15 günde bir Pazar günleri yürüyüşlere başlanmış, daha sonra katılımcıların isteklerine göre her hafta yürüyüşlere devam edilmiştir.2009 yılının kasım ayında Üniversite, Afad ve ilgili resmi daireler ile görüşmeler yapılmış protokol imzalanarak, yapay tırmanma ve su altı dalma eğitimleri alınmıştır. 2010 yılı mayıs ayında Federasyon il temsilcisi ve Federasyon Başkanı ile görüşülmüş, Tüm dağcılık kamplarının yerel olarak Isparta’da alınması hususunda Federasyon Başkanımız bizlere onay vermiştir. 2010 yılında başlayan, Bölgesel kamplar 2014 yılında durdurulmuştur. Her yıl en az 4 üyemizi TDF’nin kamplarına göndermekteyiz. Üyelerimizin Arama –Kurtarma faaliyetlerinde tecrübe kazanması için 8 üye arkadaşımızı her yaz iki defa dalma eğitimlerine göndermekteyiz. Ayrıca bölgemizde 2014 yılından itibaren keçi kurtarma faaliyetlerine devam etmekteyiz. 2015-ve 2016 yıllarında iki kere Ulusal bazda Bisiklet festivali düzenleyerek ilimizi ulusal bazda tanıtma imkanı bulduk.Yine 2018 yılı Eylül ayında 1.inci KIZILDAĞ tanıtım festivali düzenleyerek yerel ve ulusal basında yer aldık. Yine her yıl 4-5 dağcı arkadaşımız TDFnin Türkiye genelinde yapılan  en az iki faaliyetine katılmaktadır.2018 yılında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anmak için, Niğde ilinde bulunan Büyük Demirkazık dağına zirve tırmanışı yapılmıştır. Bu yıl ise şayet izin verilirse Ağrı Dağına zirve Tırmanışı yapmayı planlamaktayız. Bu konuda bizlere araç desteği veren AFAD ve 112 Müdürümüz Etem Kılıçarslan’a, Bizlere yardımını esirgemeyen devamlı destek olan, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Murat Gevrek’e,  yine Kültürel ve Turizm faaliyetlerinde  bize destek çıkan İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ali Göçer’e,10 uncu yılımıza girerken AB Projesi yazmamıza destek veren BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci’ye ve Projemizi sabır ile yazan ve takip eden Abdurrahman Özsoy kardeşimize Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim.

Öte yandan kulübümüzde 18 faaliyet branşı bulunmaktadır.  Bunlardan Dağcılık, Kaya Tırmanışı ve Kampçılık, Trekking, Kayak, Yüzme ve Bisiklet branşları faal olarak gözükmektedir. Kulübümüzün resmi olarak 70 üyesi bulunmaktadır. Çoğu zaman etkinliklerimize üye olmayan misafirlerimizde katılabilmektedir. Etkinliklerimize 12 yaş üzeri yetişkinler katılabilmektedir” açıklamasında bulundu.

 

 

Bu haber 325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...