SDÜ İletişim Fakültemiz büyük bir fakülte haline geldi”

19 Ocak 2019 13:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı; dün basın mensupları ile bir araya geldi.

Çarıkçı; “1 hafta gecikmeli olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü can-ı gönülden tebrik ediyorum. Üniversite camiası olarak basınımızın hangi şartlar altında çalıştığını, ne tür zorluklarla karşılaştığını biliyoruz. Bu anlamda bizler de kurumları temsil eden kişiler olarak basına destek vermek istiyoruz. Elimizden geldiğince de veriyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Gerek üniversitemizde basın merkezinde çalışan arkadaşlarımız, gerek ben de herhangi bir konu olduğunda bunu yerel basınımızla paylaşmayı ihtiyaç duyuyoruz. Bu arada üniversitemizde de iletişim konusunda, basın konusunda, medya konusunda önemli gelişmeler de oluyor. Bunu zaten gazeteci arkadaşlarımız da farkında ve destek de veriyorlar. Ben de başkanımız nezdinde hepinize teşekkür ediyorum. İletişim fakültemiz artık orta büyüklükte bir fakülte oldu. 4 bölümüyle, radyo televizyon, sinema, gazetecilik, halkla ilişkiler ve görsel iletişim bölümleri ile 3 bölüm de geceli gündüzlü öğrenci alıyor. Seneye de inşallah görsel iletişim bölümümüz de hoca almaya başlayınca 4 bölümümüzde de hem gece hem gündüz eğitim veren büyük bir fakülteye dönüşmeye başladı. Bu arada sizler de biliyorsunuz Radyo SDÜ tekrar yayında. Isparta’nın kültürel hayatına da önemli bir katkı vereceğini düşünüyoruz. Önümüzde bir televizyon çalışmamız var. Daha çok sosyal medyada içerik üreten bir televizyon. Çünkü eğitim amaçlı kullanacağız. Bunun okula dönüşmesini hedefliyoruz. Basın mensuplarımızla çok güzel bir iletişim içerisindeyiz. İnşallah bu iletişim daha da artacak. Isparta yerel basınına da üniversite olarak bir altyapı desteği vereceğimizi hayal ediyoruz ileriki dönemler için. Ben de buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

“MİLLİ DEĞERLERİMİZİ TEMSİL EDEN BİR HEDİYE”

Konuşmaların ardından IGC Başkanı Şevket Karahan; günün anısına binaen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya tespih hediye ederek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi ülkemize dış mihraklar tarafından saldırılar oluyor. Dolayısıyla bu dönemlerde milli değerlerimizi ön plana çıkarmaya çalışan etkinlikler yapmaya çalışıyoruz bizler de. Klasik anlamda bugün size bugünün anısına bir plaket vermek isterdik ama, özel bir ay yıldızlı tespih hediye etmek istiyoruz. Milli değerlerimizi temsil eden bir hediye olsun istedik. Sabırla ve başarıyla çekmenizi istiyoruz”.

“ARTIK HER BİRİNİZİN BİR DİKİLİ AĞACI VAR”

Rektör Çarıkçı ise; SDÜ Bilim Ormanına her bir basın mensubu adına fidan dikeceklerini belirterek, “Bizim de size küçük bir hediyemiz var. Bize göre çok anlamlı bir hediye. Belki bir kısmınızın bir dikili ağacı vardır ama belki bir kısmınızın yoktur diye düşündük. Bizim bir bilim ormanımız var. Her bir öğretim üyesi için diktiğimiz ağaçlar var. Oraya sizler için birer tane ağaç dikiyoruz. Önümüzdeki günlerde mevsimi gelince. Bu ağaçlarımızın numarası var. Bir gün gelip benim ağacım bu deyip görebileceğiniz bir ağacınız var. Bu fidan inşallah sizlerle beraber büyüyecek. Artık her birinizin bir dikili ağacı var” dedi.

Bu haber 423 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...