“28 Şubat ‘babalar’ gibi darbedir”

28 Şubat 2013 19:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “28 Şubat’tan Türkiye’ye Bakmak” konulu konferansında 28 Şubat sürecine değindi, öğrencilere altın öğütlerde bulundu. Soylu bir de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e göndermede bulunarak “O yıllarda yapılanlar tam anlamıyla bir darbedir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu,  SDÜ’de konferans vermek üzere dün Isparta’ydı. Soylu, konferans öncesinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. İbicoğlu, SDÜ'nün eğitim ve bilim konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi ve yapılacak çalışmalar için destek istedi.

28 ŞUBAT HORTUMLAMA SÜRECİDİR

Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde “28 Şubat’tan Türkiye’ye Bakmak” konulu konferans veren Süleyman Soylu, 28 Şubat’ın tam anlamıyla bir darbe olduğunu savundu. Soylu, “Eğer siz bir öğretim üyesini, bir öğretmeni okula giderken kapıya gelene kadar taşıdığı başörtüsünü bir şekilde başından çıkarmaya zorlarsan, bu onu içeride öğrencisine çift kişilikli bir halde eğitim vermeye zorlama anlayışı içerisine koymaktır. Birileri diyor ki, bu darbe değildir. Çok açık söylüyorum, bu babalar gibi bir darbedir. 28 Şubat hem de tam anlamıyla bir darbedir. 71 muhtırasıyla bunu kıyaslamak tarihe haksızlıktır. 71 muhtırasında bir siyasi parti kapatılmamıştır. Ama 28 Şubat'ta bir siyasi parti kapatılmıştır. Bir hükümet alaşağı edilmiştir. Milletvekilleri korkutulmuştur. Onlara kasetler gösterilmiştir. Onlar tehdit edilmişlerdir. 28 Şubat süreci bir yolsuzluk, yoksulluk sürecidir. Bir hortumlama sürecidir. Bu süreç ekonomimizin geri gitmesine neden olan bir anlayışı ortaya koymuştur” dedi.

28 ŞUBATIN YARARLI TARAFI DA VARDIR

28 Şubat’ta 'ötekileştirilen' toplumun bunu iyi gördüğünü söyleyen Soylu, “28 Şubat ülkemizin insanını önemli ölçüde ayrı tutmaya çalışan, Türkiye’yi oluşturdukları kurumlarla yönetmeye çalışan bir anlayışı ortaya koymaya çalışmıştır. 28 Şubat’ın bir sürü felaketi vardır ama bir de hayrı vardır. Bu milleti uyandırmıştır. Bu milletin bir kez daha korkmamaya karar verdiği süreç 28 Şubat’tır” diye konuştu.

1000 YILLIK TARİHİN KODLARI DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR

Geçmiş dönemde Türkiye’nin birçok önemli fırsatları ıskaladığını kaydeden Soylu, 1960 darbesi için çete harekâtı nitelendirmesinde bulundu. Soylu, şöyle devam etti: “27 Mayıs bir darbeydi ama darbenin sonuna kadar bu tarih bir hürriyet bayramı olarak kutlandı. İnsanların temel haklarının kısıtlandığı bir darbe Türkiye’de yıllarca hürriyet bayramı olarak kutlandı. 28 Şubat, 60 darbesine göre daha iyi planlanmıştır. Bin yıl sürecek denmesinin nedeni bunun bir tesadüf olmayışıdır. Biçilen rol şudur; siz bin yıldır bu toprakların içerisindesiniz. Dininizi, milletinizi, geleneklerinizi, göreneklerinizi kendi istediğimiz şekilde tasfiye edip, sizden yeni bir millet oluşturacağız demenin adıydı 28 Şubat. 28 Şubat ile bin yıllık tarihin kodları değiştirilmeye çalışılmıştır. Türkiye’yi 1999 yılında IMF’ye muhtaç etmiştir. Türkiye’nin büyümesini, gelişimini engellemeye çalışmıştır. Psikolojik yöntemleriyle, uygulama süreçleriyle ve ürkütücü tavrı ile birlikte bu milletimizi ürkütmüş ve korkutmuştur.”

İŞTE BU YÜZDEN SİYASET YAPIYORUZ

Neden siyaset yaptıklarını da anlatan Soylu, “200 yıl sonra Süleyman Soylu diye bir adamı kimse anar mı? Ama bir şey anılır. Biz ne kadar zenginleşir, ne kadar bu ülkeyi hukuk adalet ülkesi, demokratik ülke haline getirirsek rövanşı o kadar iyi almış oluruz. İşte bu yüzden siyaset yapıyoruz” dedi.

SOYLU'DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Öte yandan SDÜ öğrencilerine önemli tavsiyelerde de bulunan Süleyman Soylu; “Sevgili öğrenciler, kafanızda sadece okulu bitirmek, iş sahibi, çocuk sahibi olmak olmasın. Türkiye'nin meseleleri ile alakadar olun. Biz istiyoruz ki buradan yetişen öğrenciler, özgün olsun. Bizi yansıtsın, sizi yansıtsın. Bizim medeniyetimizde yer alan bu topraklardaki herkesi yansıtsın. Bir dağ var zirvede de elmas. İşte siz her zaman ona ulaşmak için çalışın. Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir Başbakan var. Siyaset tek bir şey için yapılır, o da insanlığa hizmettir. Biliyoruz ki insanın en hayırlısı, insanlığa hizmet edendir. Biz yaratanın rızası için siyaset yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HER BABAYİĞİDİN YAPABİLECEĞİ İŞ DEĞİL

Soylu, konferansın ardından Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Vali Oğuz, Soylu'ya ilim şehri projesi hakkında bilgiler verdi. Vali Oğuz’u dinleyen Soylu, “Her babayiğidin yapabileceği iş değildir. Valimizi tebrik ediyorum. Isparta'nın ilim şehri olması hem Isparta'ya hem Türkiye'ye artı bir kazançtır” yorumunu yaptı.

Soylu, Vali Oğuz'u ziyaretinin ardından partisinin Ak Parti İl Başkanlığına geçti.

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...