SDÜ’den “Engelsiz Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi”

21 Ocak 2019 18:00

Isparta tarihinin en değerli projesi olarak nitelendirdiği “Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi”nin önümüzdeki aylarda hizmete açılacağının müjdesini veren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Türkiye’de ilk kez SDÜ bünyesinde açılacak merkezde, fiziksel ve zihinsel engelli bireylerin tedavisinin kolaylıkla yapılabileceğini ifade etti.

Çarıkçı; “Sağlık alanında şehir hastanesi kurulmasıyla Isparta pilot bölge oldu. Engelsiz Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi kuruyoruz. Tarihin en değerli projelerden bir tanesi olacak. 25 Mayıs’ta bitecek. Fiziksel ve zihinsel engelliler için kurulmuş bir diş hastanesi. Kalkınma Bakanlığı destekli bir proje. Fiziksel ve zihinsel engelli bebek ve çocukların diş bakımlarını yapmanız mümkün değil. Yataklı ve tek seferde bitirmeniz lazım. Bu hastane Türkiye’nin ilk ve tek hastanesi olacak. Hastanemizde engelsiz birimimiz var. Oraya Şırnak’tan hasta geliyor. Bu ekip şimdi bir hastane kuruyor. Avrupa’da da çok az örneği var. İnsanlık için yapılmış büyük bir hizmet olacak. Türkiye’nin her yerinden hasta gelecek. Hasta gelecek tüm diş tedavilerin yaptıracak. Çocuk hastanede yatacak, anne ve babası rahatlayacak. Kalkınma bakanlığı bu projeye çok isteyerek destek verdi” dedi.

SAĞLIK ALANINDAKİ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ

Nitelikli uzman hekimler, gelişmiş teknoloji ile bölge ve Isparta halkına daha iyi sağlık hizmeti verebilmek adına sağlık ordusunun güçlendirildiğini söyleyen Çarıkçı; “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz yapılıyor. Bu 100 yataklı olacak. Ben küçükken çocuk kardiyolojisi, çocuk nefrolojisi, çocuk nörolojisi, çocuk endokrini, çocuk nefrolojisi konusunda uzman doktor bulamazdık. Şuanda kardiyoloğumuz, nefroloğumuz, nöroloğumuz, 2 gastrolğumuz ve hematoloğumuz var. Çocukla ilgili tüm alt uzmanlık alanlarımız var. 4 çocuk cerrahı ve 2 çocuk psikiyatrist var. Bunları topladığınızda bir çocuk hastanesinin altyapısını kuruyorsunuz. Tıp Fakültesi hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum. Isparta cazibe merkezi. Doktor arkadaşımıza teklif ettiğimizde hayır demiyorlar. Onlar geldiği için hastane kuruyoruz.

YÖK ve ilgili bakanlıklar doktor konusunda destek veriyor. Çok sayıda tıp fakültesinden ihraç olan doktorumuz olduğu halde hissettirmeden daha iyisini oluşturduğumuzu düşünüyorum. Eski doktorlarımız geri dönüyor. Alim hocayla başladı süreç, Metin Lütfi Baydar, göz doktoru Özlem Tok geri döndü. Bu hocaların dönmesi bize güven veriyor. Toplamda 70’den fazla hoca geldi. Hastanemize güvenelim. Eksiklikleri çok, biraz eskiyor. Yeniden yapılanacak ve vakte ihtiyacı var. Hoca konusunda sıkıntımız yok ayrıca şehir hastanemize hoca desteği veriyoruz” diye konuştu.

Bu haber 293 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...