“PONZA MADENİ ISPARTA’NIN GELECEĞİDİR”

22 Ocak 2019 16:02

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, siyaset gündemini belirleyen ponza madenlerinin özel sektöre açılmasıyla ilgili tartışmalara noktayı koydu. ISBAŞ A.Ş Bimsblok Fabrikasında incelemelerde bulunan Başkan Günaydın, Isparta-Nevşehir kıyaslamasının son derece yanlış olduğunu vurguladı. Isparta’daki ISBAŞ Bimsblok fabrikasının aynı anda 18 adet basımla 27 milyonluk bir üretim kapasitesiyle çalıştığını söyleyen Başkan Günaydın şöyle konuştu.

“Nevşehir ile kıyaslayanlar var, ‘Nevşehir aldı başını gidiyor’ diyenler var. Orada tespit edildiğinde 30 adet atölye tarzında firma var. İki adette bizim kurduğumuz 18 adet basan bir fabrika Türkiye’nin ve dünyanın tek seferde 18 basan fabrika bizim fabrikamız. Nevşehir’deki de 12 adet basıyor. 2 adette fabrika var orada. Şu anda Nevşehir’in durumu 600 işçi istihdamından 300 işçiye düştü. Yani 300 işçiyi çıkardılar. Satışları, üretimleri yavaşladı. Onlar 25 milyon adet mal üretiyor, biz ise 27 milyon mal üretip satıyoruz. Hiçbir işçimizi çıkarmadık, çıkarmayacağız. Bu fabrikadan bir tane daha kuruyoruz”

KAZANAN ISPARTA OLUYOR

Türkiye’nin ekonomik olarak en zor sürecinde Isparta Belediyesinin bu atağı yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Günaydın, “ Günde 70 bin adet mal üretiyoruz. Bir makine ile bir günde bu üretimi yapıyor olduğumuz için Ortadoğunun en büyük fabrikası burasıdır. 7 milyon liraya mal olmuştur, şu görünen fabrika devletimize kurulduğundan buyana da 7 milyon lira nakit vergi ödemiştir. Birileri de çıkıyor, ‘Ben bu ponza yataklarını satacağım’ diyor. Sayın Şükrü Bey de aynı şeyi söylüyor. Neyini satıyorsun, saydıklarım dil uçuklatan bir gelir değil mi?” diye sordu.

GELİP GÖRSÜNLER, SONRA KONUŞSUNLAR

ISBAŞ Bimsblok üretim tesislerinde çalışan işçilerin, burada çalışan tır ve kamyon şoförleriyle birçok insanın mutluluk kazandığını belirten Günaydın, “Evet, insanlar mutlu oluyor. Burada mutluluk var kazanç var. Dağdaki kapasitelerin tamamını biz rahatlıkla kullanabiliyoruz ve bundan sonra da kesinlikle kullanacağız. Bir sürü mutluluklar yayıyoruz, kazandığımız bu paraları Isparta Belediyesine yani Isparta halkımıza harcıyoruz. Tabi her taraf yığıldı, belediyenin bütçesi de 200-300 milyonun dışına çıktı. Kimileri ürettiği malı satamıyor, biz ise şu anda mal yetiştiremiyoruz. Önce siz bunu öğrenin, merak ediyorsanız bu fabrika neden böyle oldu, nasıl başardı, tebrike şayan bir olay. Türkiye’de ve dünyada örnek. Özel sektörün üzerinde misli misli paralar kazanıyoruz. Bütün geceleri çalışıyoruz. 10 seneden buyana yine ISTEM taş fabrikamız çalışıyor. Böyle çok önemli bir tesisin ocaklarını, yataklarını satmanın, çalışmalarımızın ne derecede olduğunu bilmeden konuşmalar ortaya çıkıyor. Onlara da işte gelsin, Halep orada, arşın burada, muhasebede burada. Gelip görsünler, ondan sonra da konuşma cesaretini bulsunlar diyorum” dedi.

 

Bu haber 410 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...