Satmadık, sattırmayacağız diyorlar “PAŞALAR GİBİ SATTILAR”

23 Ocak 2019 15:10

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in pomza sahalarının daha çok üretim ve istihdam için değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyan açıklamalarını çarptıran Günaydın ve ekibini ‘dürüst siyasete’ davet etti. Zabun, Belediyenin kendi hazırladığı faaliyet raporundan pomza satışı yapıldığını belgeledi.

Dede Korkut’un sadece kaidesi 15 milyon

ISBAŞ’ın 1 yıllık cirosu 11 milyon

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü programında çok önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in pomza sahalarının daha iyi değerlendirilmesi, daha çok fabrika yapılması ve daha çok istihdam sağlanmasına ilişkin açıklamalarının çarptırılmasına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Zabun, şöyle konuştu:

PAŞALAR GİBİ SATMIŞLAR

“Her yere asmışlar ‘satmadık, sattırmayacağız’ diye. Reklam filmleri döndürülüyor. Her yere yazıyorlar ‘satmadık, sattırmayacağız’ diye. Neyi satmamış? Hani sattırmayacaklardı. Dürüst olmak lazım. Kendi yaptığın işi hiç yapmamış gibi bizim belediye başkan adayımızın söylemlerini çarptırıyorsunuz. Sayın Şükrü Başdeğirmen’in konuşmasında hiç ‘satacağız’ diye bir kelime var mı? Bu nasıl bir yalan. Hani sayın Günaydın sattırmayacaktı, satmayacaktı? İşte Isparta Belediyesi’nin kendisinin hazırladığı faaliyet raporu kitabı. 2017 yılı faaliyet raporu. Henüz 2018 çıkmadı. Faaliyet raporunun ISBAŞ ile ilgili olan bölümünü okuyoruz. Bakın ne yazıyor. ‘Toplamda 16 milyon 247 bin adet bimsblok, 1987 ton pomza satışı gerçekleşmiştir. Buna karşılık 11 milyon 211 bin TL gelir elde edilmiştir.’ Burada yazan pomza satışı ne oluyor. Bu pomza satışı değil de ne?  ‘Satmadık, sattırmadık’ dediler ama paşalar gibi sattılar.

HANİ 300 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Yine bir yalan. Sayın Başkan fabrikada 300 kişinin çalıştığını söylüyor. Nerede 300 kişi. İşte faaliyet raporunda yazıyor. 49 kişi çalışıyor. Söyledikleri başka, gerçek başka. Dürüst siyaset bu mu? Dürüst olacağız, gerçekçi olacağız. Olmayan bir şeyi olmuş gibi söylemek ne kadar ayıp. Aşağı mahallede yalan uyduruyorlar, yukarı mahallede savunmasına geçiyorlar. Ben bu olaya çok üzüldüm.”

DEDE KORKUT’UN KAİDESİ 15 MİLYON

ISBAŞ’IN YILLAR CİROSU 11 MİLYON TL

AK Parti İl Başkanı Zabun, Dede Korkut heykelinin sadece kaidesinin 15 milyon TL’den ihaleye çıkarıldığını iddia ederek “Hani Ortadoğunun, Balkanların en büyük fabrikasıydı. Nasıl büyük bu. Bu kadar büyük fabrikada 49 kişi çalışıyor. Yukarıda Hediye Un Fabrikası var, kaç kişi çalışıyor bir bakın. Ortadoğu’nun en büyük fabrikasından yıllık 11 milyon TL ciro yapılmış. Kar değil, ciro. Sen Dede Korkut Heykelinin sadece kaidesine 15 milyon TL harcıyorsun. Bu nasıl iş. Rica ediyorum dürüst olun. Siyasetinizi dürüst yapın” diye sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...