“Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

23 Ocak 2019 15:12

15 Temmuz İmam-Hatipliler Derneği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikte “15 Temmuz Ruhu” yeniden yaşatıldı.

“Unutmayacağız, Unutturmayacağız” temasıyla düzenlenen etkinliğe Ak Parti Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen başta olmak üzere; Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Ak Parti Sav Belediye Başkan adayı Şakir İpekçi ve birçok vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilk olarak 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kuranı Kerim tilaveti okundu.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan özel çocuklardan oluşan Uyumder Mehteran Ekibi (Uyuşturucu Bağımlılıklarıyla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği) tarafından söylenen birbirinden güzel marşlar salondaki coşkuyu arttırdı.

15 Temmuz İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Ramazan Çapan yaptığı selamlama konuşmasında; 15 Temmuz ruhuna uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı mukaddesatına sahip çıkan nesiller yetiştirmek istediklerini söyledi.

15 Temmuz’da sergilenen kahramanlıkların asla unutulmayacağına dikkat çeken Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak;  “Bugün 31 Mart seçimlerini konuşuyorsak 252 şehidimizin sayesindedir, Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Mehter ile birlikte “Genç Osman” marşını söyleyen Şükrü Başdeğirmen, çok özel bir gece yaşadıklarını ifade ederek, kısa sürede büyük başarılara imza atan dernek yönetimini tebrik etti.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Şükrü Başdeğirmen; “İlk etkinliğinize başkan aday adayı olarak katılmıştım, bu akşam ise başkan adayı olarak karşınızdayım. İnşallah 31 Marttan sonra da Isparta Belediye Başkanı sıfatıyla katılırım. Amacımız güzel şehrimizin gül yüzlü güzel insanlarına hizmet edebilmek” dedi.

Örnek almanın kopya çekmek olmadığına vurgu yapan Başdeğirmen; Her zaman doğruyu, güzeli ve daha iyiyi örnek alarak birlikte hizmet edeceklerini söyledi.

Bu onun projesi, bunun düşüncesi gibi yaklaşımların gaflete götürdüğüne dikkat çeken Başdeğirmen; Bu tür düşüncelerin başarıdan uzaklaştırdığını ifade ederek, Isparta’yı birlikte paylaşım içerisinde yöneteceklerini belirtti. 

15 Temmuz İmam-Hatipliler Derneğinin yapmış olduğu çalışmaların, etkinliklerin herkese ışık olacağına dikkat çeken Şükrü Başdeğirmen konuşmasında; “15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız. Düzenlemiş olduğunuz etkinlik bu amaçla yapılıyor.

15 Temmuzda Türk Milletinin büyük zaferi bütün dünyanın gözünü korkuttu. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir toplumunda görülmeyecek bir davranış biçimidir bu. Kurşuna karşı koşmak, tankların önüne yatmak, bunu hangi millet yapabilir. İnanın vallahi hiç kimse yapamaz,  bu sadece Türk Milletline has bir davranıştır. Onun için bugüne kadar Türk Milleti hiç kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir, bundan sonrada girmeyecektir.  Bugüne kadar teröre harcadığımız 500 milyar dolar bu ülkenin gelişimine harcanmış olsaydı, bugün bambaşka bir Türkiye olacaktık. Ülkemiz bütün bu olumsuzluklara rağmen bugün dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi konumundadır” dedi.

Bütün sorunların altında eğitimin olduğunu düşünen bir insan olarak bugüne kadar birilerine ulaşmak, gönüllere yerleşmek için çaba harcadığına dikkat çeken Şadiye Başdeğirmen’de; 30 yılı aşkın gönüllü olarak eğitim için hizmet ettiğini ifade ederek, Uyuşturucu Bağımlılıklarıyla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği Mehter Takımının çok önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

 

 

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...