“KIRALIM ARTIK ŞU KABUĞU, ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI”

24 Ocak 2019 15:22

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Ben belediye esnafına rakip olmaz. Esnafın önünü açar diyorum. Beni Sayın Cumhurbaşkanına karşı gelmekle itham ediyorlar. Söylediğimin neresi yanlış ” dile sordu.  Başdeğirmen, pomza sahalarının özel sektöre açılması yönündeki tartışmalara  da değinerek “Belediye olarak bir yılda 11 milyonluk briket satıyoruz. Sadece Dedekorkut Müzesi heykelinin kaidesine 15 milyon lira verebilecek durumdayız. Yazık, günah” 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen seçim çalışmaları kapsamında Doğancı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Salonun hınca hınç dolu olduğu mahalle toplantısında Isparta’da şehrin dört önemli sorununun ITKM, trafik, sosyal konut ve kötü koku olduğunu belirten Başdeğirmen,  şehirde yaşayan herkesin bu sorunlara çözüm bulunmasını istediğini söyledi.   Belediye marifetiyle Isparta’da geçmişte sosyal konut üretildiğini anımsatan Başdeğirmen, konuşmasında şunlara yer verdi;

 “TOKİ’den daha önce Belediye 1700 konut yaparak vatandaşlara teslim etmiş. Şimdi biz bunu yapacağız. Hem belediyemizin hem TOKİ imkanlarıyla, evi olmayan vatandaşlara evlerini teslim edeceğiz. 20 binin üzerinde talep var. Bunları peyderpey yaptıkça vatandaşımıza teslim edeceğiz. ITKM’yi bir yıl içinde hizmete açacağız. Biz ancak kendi imkanlarımız veya devletimizin imkanlarıyla yapılabilecek işlerin sözünü veriyoruz. Asla popülist yaklaşım sergilemiyoruz. Evet Ankara’daki gücümüzü biliyorsunuz. Bugün üç milletvekilimiz, il başkanımız, tüm teşkilatımız birlik beraberlik içinde Ankara’ya gittiğimizde çözülemeyecek bir şey olduğuna inanıyor musunuz?

10 YILDIR YEREL YÖNETİMLE GENEL

YÖNETİMİ BİR MASAYA OTURTAMADIK

Isparta’ya hizmet etmek isteyen biri olarak buradayım. Şehirde 10 yıl içinde değişiklik göremedim. Rutin belediye hizmetlerini aldık. Bunun dışında diğer hizmetleri almak için Ankara’dan destek almamız gerekiyor. Ama maalesef son 10 yıldır yerel yönetimle genel yönetimi bir masaya oturtamadık. Aynı masaya oturulmayınca hiçbir sorun çözülemiyor. İstişare, iletişim çok önemli. Ben derdimi anlatmazsam derdime çare bulunabilir mi. Biz anlatamadık. Derdimizi soranlara benim ihtiyacım yok dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız geldi. Bir ihtiyacınız var mı diye sorunca ‘Bir şeye ihtiyacımız yok’ dedi. 

20 YIL ÖNCE YAPMA DEMEME RAĞMEN

ÜÇ PROJEYİ DE İPTAL ETTİ

1999 yılında Belediye Meclis üyesiyken ITKM’de Sayın Mehmet Aybatılı’nın projesi yerine kendi projelerini uygulamak istediler. O zaman ‘Gelin bunu yapmayın, projeyi katledersiniz dedim.” Ancak talebimiz reddedildi. Orada 650 dükkanımız vardı. Belediye kendi imkanlarıyla başlattı o inşaatı. 40 milyon liraya mal oluyordu. 4 yılda 10 milyon lira ödeniyordu Belediye kendi imkanlarıyla ödüyordu. 4 yılda bitecekti. 40 milyon liraya bitecekken tamamı Isparta Belediyesi’nin olacakken şimdi ne haldeyiz. Halen daha Kayyumu çağırdım gittim geldim. 10 yıldır bunu dinliyoruz. Bu kadar aciz miyiz? Bu sonuçta inşaat bir bina. Ne olması gerektiği kanun da belli. Kayyum diyor ki parasını buldum yapacağım.   Hayır diyor karşı atak geliştiriyor. Bu memleketimin yatırımı, artık vatandaş dükkan falan istemiyoruz yeter ki bitsin ya da kaldırın kürüyün diyor, usandık artık diyor. 25 yıldır her yerde bu konuşuluyor. Daha inşaatın camisinin temeli atılmadı Caminin kıblesi 25 santimetre kayık dedi. Ben de düzelt dedim. Yapılmayan, temeli atılmayan caminin kıblesini 25 santimetre yamuk olduğunu bahane ediyor. Biz o günleri gördük. Son 10 yıl içinde bir tane sosyal konut yapılmadı. AK Parti döneminde Akkent TOKİ,  Çünür TOKi yapıldı. Ondan 5 yıl öncesi gene aynı başkan, ama bir tane sosyal konut yok. Sizin için yapılan özel bir şey yok. Trafik sorunuyla ilgili bir tek çözüm yok.  Müzeye başladı müteahhidi battı. Güreş alanına başladı onun müteahhidi de battı. O da kaldı. Önceki dönemde yapılan o bunu ben beğenmediğim dediği proje bugün mefta oldu. Hafif raylı sistem projesini de iptal etti. Üçüncüsü de sıvı atığın devamı vardı. Kimyasal arıtma tesisi onu da yapmıyorum dedi. 1999’da üç projeyi iptal etti. Biz onların yaptığını yapmayız. Biz başlayan tüm projeleri bitiririz bundan kimsenin şüphesi olmasın.

BELEDİYE ESNAFINA RAKİP OLMAZ, ESNAFIN ÖNÜNÜ AÇAR  DEMİŞİM

BUNUN NERESİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA KARŞI GELMEK

Ben demişim ki bir belediye esnafın karşısında rakip olmaz. Onun önünü açması gerekir. Onun mesleğini yapmaması  gerekir. 15 ün önce söyledim cevabı geldi. Şükrü Bey Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı çıkıyor. Ben kafe, lokanta işletmeciliğini belediyenin yapmasına gerek yok demişim. Biz nüfusu 250 bin olan şehiriz. Böyle küçük nüfuslu bir yerde belediye esnafın karşısına geçip rakip olmaması lazım. Şehir nüfusu bir milyonu geçen belediye ihtiyaç görürse böyle yerleri açabiliriz. Bugün açıklamalarında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyken kafeleri belediyeye verdi buna karşı çıkıyorsun deniyor. Anlam veremediğimiz çok garip cevaplar geliyor. Ben esnafın önünü açarım dedim. Burada yanlış bir şey var mı? Biz ITSO görevimizdeydik.  Isparta’ya yöresel ürünler adı altında gelen firmalara bile karşı çıkmışız. Hiçbirine yaptırmadım. Dışarıdan gelen ekip bakliyat, çerez getiriyor üç gün satıyor benim esnafımın nafakasını topluyor algısı yok,  kirası yok. Benim esnafımın nafakasını alıp gidiyor. Bazılarına engel oldum, bazılarını valilik kanadıyla kapattırdık. Yaptığımız iş esnafımızı korumaktır. Benim esnafım kira ödüyor, vergi veriyor. Onu korumayacağım da dışarıdan geleni mi koruyacağım. Belediye esnafını korumak zorunda. Diyor ki burada hiçbir esnafın yapamayacağı hizmeti veriyoruz.  Esnafı gömüyor. Sen önce esnafını yücelt, ona değer ver”

HİÇ BİR ZAMAN ISBAŞ’I SATACAĞIZ DEMEDİM

Pomza bizim önemli bir değerimiz. Müthiş bir rezerv var. Pomzayı zaten sen satıyorsun. Panolara asmışlar. ISBAŞ’ı satmayız, sattırmayız. Kim satıyor ISBAŞ’ı? Ben böyle bir şey söylemedim. Ben pomza madenini  daha iyi şekilde değerlendirmek lazım. Bir kaç fabrika daha kurup pomza madenini belediye aracılığıyla maden tapusu belediye de kalmak şartıyla pomzayı işletmelere satıp daha çok üretim daha çok insan çalıştıralım dedim. Nevşehir’de 40 fabrika var o da devletin maden ocağı. Kullanım hakkı vermiş belediye, satıyor kantara sokuyor parasını alıyor. Bu sözlerime dört kanattan cevap geldi. Satmayız sattırmayız kardeşim.  İyi de ben memleketin değerini değerlendiremiyorsam ne önemi var.  11 milyon liralık briket satmış  günde 45 bin briket yapmış. Bizimki Ortadoğu’nun en büyük fabrikası ya. Nevşehir’de fabrikanın biri günlük 400 bin basıyor. Bir yılda 11 milyonluk briket satıyoruz. Sadece Dedekorkut Müzesi heykelinin kaidesine 15 milyon lira verebilecek durumdayız. Yazık günah. Birde Pomza Organize  Sanayi Bölgesi  diye yazmışlar. Organize sanayi içinde çok fabrika olan bölgedir. Bir tane fabrika var. OSB yazmışlar. Orada da 49 kişi çalışıyor. Ben orada fabrikalar kuramazsam, o pomzayı değerlendiremezsem senin kızına oğluna nasıl iş bulacağım? Biz bunları yapmak için buradayız. Kimsenin işinde ekmeğinde aşında gözümüz yok.

DEMİRYOLLARI PROJE

HAZIRLIĞINA BAŞLADI BİLE

Isparta’da trafik sorunu çözümü başlığı altında mevcut tren yolu hattının  SDÜ ve Kara Havacılık Okulu’na kadar uzatılması konusunda Devlet Demiryolları Genel Müdürümüzle görüşmüştük. Bugün Bölge Müdürü geldi projenin uygulanacağı yeri inceledik. Projenin hazırlıklarını yapmışlar. Bana fotolarını gönderdiler. Bir görüşmeyle demiryolumuzun yapımı için proje hazırlanıyor.  Vagonlarımızı da verecekler. Gar Müdürlüğü’nün olduğu yerden ucuz maliyetle öğrenciyi taşıyacağız.  Gar bölgesi 60 bin metrekare. Burası halkımızın  kullanacağı alana dönüştürülüyor. Burayı Isparta halkımızın hizmetine sunacağız. Tarihi evlerin restoresi yapılacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz için spor alanları oluşturulacak. 

KIRALIM ARTIK ŞU KABUĞU

Amacımız size hizmet etmek. Kadınlarımızı unutmadık. Damgacı Sokak’ta kadınlarımız için ürettikleri ürünlerini satacak alanlar oluşturulacak. Eskişehir’de Odun Pazarı var. Dediler ki sabah erken gidin yoksa gezemezsiniz. Saat 9’da gittik. Yüzlerce otobüs. İnsanlar sırada. Eski evleri restore etmişler.  Birlerce insan evleri geziyor. Kadınlarımıza Pazar yapmışlar. Kadınlarımız evlerinin ekonomisine katkı sağlıyorlar. Biz 10 yılda insanımız için ne yaptık. Yapmadık da yapmadık . Artık yapalım. Bundan sonra yapalım. Artık değişim zamanı. Kıralım artık şu kabuğu. Isparta’nın önünü.  Hep beraber yürüyelim. Ben biliyorum diyen her zaman yanılır ama biz olalım biz yapalım diyen yolda kalmaz. Biz memleketimize yön vermeye geliyoruz.”

Bu haber 321 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...