“BELEDİYE GECEKONDU BELEDİYESİ OLMUŞ..”

25 Ocak 2019 15:06

                İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Etnografya Müzesi’ni eleştirdi. ‘Dünyanın hiçbir yerinde dikey müze yok’ diyen Gökmenoğlu, şunları söyledi:

“Etnografya Müzesini müze haline getireceğiz. Etnografya müzesi şuan müze değil. Isparta’nın tarihi halıları Büyükçam tarafından bağışlandı. Bunlar envanter defterine geçti. Envanter defterine geçmiş olan halılar orada çürüyor. Orası bir müze vasfında değil. Ne havalandırması, ne iklimlendirmesi var. Oradaki halılar telli zımbayla tutturulmuş, iple bağlanmış. Dönem dönem güneşe çıkarılıyor, tekrar seriliyor. Toz toprak içerisinde…  Orası bir müze vasfında değil. Ondan dolayı da Kültür Bakanlığı’ndan hala bir müze vasfı kazandırılamadı. Biz oraya gerçek anlamda bir müze vasfı kazandıracağız. Kesinlikle kapatmayacağız. Ancak mimari projesinde bir sıkıntı var. Dünyanın hiçbir yerinde dikey müze yok. Bizimki dikey. Biz onu yatay hale getiremeyeceğimiz için o şekilde muhafaza edeceğiz ama daha kullanılır hale getireceğiz.

İnşaat ruhsatları birinin 15 günde çıkıp diğerinin 1 yılda çıkmamazlık yapılmayacak. Teknik bir ekiple çalışacaksınız. Belediye başkanının işi mimari projeleri kontrol etmek değildir. Belediye başkanının işi güzel bir ekibiyle, ekibini, kontrol etmek, gözetlemek ve onların çalışmasını organize etmek suretiyle belediyeyi yönetmektir. Belediye başkanı proje kontrol etmez. Projeler adil olur, şeffaf olur, adaletli olur. Her yerde bir adaletsizlik var. Isparta’da ortada belediye yok. Belediye gecekondu belediyesi olmuş”

 

 

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...