3-12 Yaş Çocuklarına jimnastik salonu

25 Ocak 2019 15:15

Kids Elit Jimnastik Salonu İşletmecisi Seda Çetinkaya, 3-12 yaş arası çocukları jimnastik sporuna ilgilenmeye davet etti.

Isparta’da bir ilk olan Kids Elit Jimnastik salonu açıldığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılaşıyor.

 Güller diyarında “Neden Jimnastik salonu olmasın” diyerek işe koyulan Makine mühendisi Seda Çetinkaya, Isparta’ya ilk jimnastik salonunu kazandırdı.      

Kızının Jimnastiğe başlamasıyla birlikte sosyal medyadan farklı cimnastik salonlarını takibe alan işletmeci Seda Çetinkaya,  bir çok ilde jimnastik salonunu görerek Isparta için de gerekli olduğunu düşünerek Kids Elit Jimnastik salonunu hizmete açtı.

JİMNASTİĞE İLGİ ARTIYOR

Jimnastiğin tüm spor dallarının temeli olduğunu anlatan  Çetinkaya, “Hem kendi çocuklarım için hem de diğer çocuklar için Isparta’da bir ilk olan jimnastik salonunu açtık. Bu tür aktivitelerin çocuklara bir çok faydası bulunuyor. Kendi kızım jimnastiğe gittikten sonra duruşu değişti. Daha özgüvenli ve dik duruyor. Orada yaptığı en basit hareket bile insanların dikkatini çekince o daha fazla hırslandı.Diğer çocuklarından jimnastikten yaralanması için Isparta’da neden olmasın diyerek böyle bir yer açtık. Çok güzel ilgi oldu. 6 eğitmenimizle plan ve programla çalışıyoruz.  Burası şuan 3-12 yaş çocuklara hizmet vermekte. Derslerimiz 1 saat 15 dakika şeklindedir. Buraya ilk geldikleri zaman ısınma hareketleriyle başlıyorlar. Mesela 3 yaş grubu çocuklar için parkur kuruluyor. Parkurlarda onların zıplaması, atlaması ve tırmanmasına yönelik parkurlar oluyor. Esneme hareketleri yaptırıyoruz. Son 15 dakika da onlara uygun oyunlarla kapatıyoruz. Her yaşa uygun farklı yöntemler uyguluyoruz.

Buraya gelen veliler çocuğuma ne katabilirsiniz diye soruyorlar. Çocuklar buraya gelmediğinde evde ya tablet oynayacaklar ya da başka şeyler uğraşacaklar. Jimnastik tüm spor branşlarının temelini oluşturur. Her spor branşı belli oranda denge, esneklik, kuvvet koordinasyon, sürat, çeviklik ve dayanıklık gibi temel motorik özellikleri içerir. Jimnastiğin tüm branşların temeli sayılmasının nedeni motorik özelliklerinin tamamını bünyesinde barındıran branştır. Jimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle en erken yasta başlanabilen olimpik branştır. Biz burada yarışmacı yetiştirmiyoruz. Biz burada spor her çocuğun hayatında olsun derdindeyim. Şimdiden vücudu şekillendirmeliyiz’’ diye konuştu. 

 

Bu haber 367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...