“ ‘Tarım ve Tarımsal Sanayi’ ile istihdamı ve üretimi artıracağız ”

26 Ocak 2019 13:07

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Ziraat Odası’nı ziyaretinde Belediyenin kuracağı kooperatif aracılığıyla fide üretimi ve tarımsal sanayi yatırımı yapacağını söyledi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Ziraat Odası Başkanı Müslahattin Can Selçuk’u ziyaretinde Belediyenin yeni dönemde fide üretimine yönelik projeler geliştireceğini söyledi. Tarımsal sanayi yatırımları da yapılacağını belirten Gökmenoğlu, şöyle konuştu;

“Ziraat Odamızla çok yakın ilgi ve temasta bulunacağız. Ziraat Odası, Isparta Belediyesiyle çok büyük bir ilişki içerisine girecek. Eskişehir Belediyesi’nde olduğu gibi fideleri biz yetiştireceğiz. Belediye başkanlığı salatalık, domates fidelerini yetiştirecek ve bunları  çiftçimizin dışarıdan aldığı fiyatın çok çok altında Ziraat Odası Başkanlığımıza teslim edeceğiz ve tüm üyelerimize bu yönde bir katkı sağlayacağız.

SIFIR ATIK PROJESİ

Bunun dışında biz sıfır atık dediğimiz katı atık projemiz var. Bir tesis kuracağız. Bu tesiste tüm şehrimizin çöplerini eleyeceğiz. Bundan bir para kazanacağız. Geri kalan kısımdan da inşallah gübre üreteceğiz. Bunu yapan belediyeler var. Yine bu gübreyi tarımda, ziraatta kullanılıyor ve doğal bir gübre oluyor. Bu gübreyi de Ziraat Odası başkanlığı kanalıyla çiftçilerimize bunu takdim edeceğiz, onlara destek vereceğiz.

İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER

Biz her zaman istihdam diyoruz. Parklarımız, bahçelerimiz olmalı, onlarda ihtiyaç ama bu dönemde en önemlisi insanların karnı aç, cebi boş. Pazarcı esnafımız ağlıyor. Onun için biz istihdama ilişkin projelerimiz var. En basitinden elma şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Bir elma sekeri yurt dışında 3 buçuk euroya satılıyor. Elma sirkemizi, elma çayımızı kendimiz üreteceğiz. Elmanın kurutulmuşunu paketleyip yurt dışına ihraç edeceğiz. Elma unu yapacağız. Bu un tatlılarda kullanılıyor ve Avrupa’da kapış kapış gidiyor. Tabi bunları yaparken de Ziraat Odası başkanlığından yardım alacağız. Gerekirse belediye başkanlığı tarafına kurduğumuz kooperatife Ziraat Odası başkanlığını ortak etmek kanalıyla bunu beraber iş birliğiyle yapacağız. Ziraat Odası başkanımızdan ve değerli üyelerinden biz çok destek göreceğiz. Zaten kendisinin çok başarılı çalışmaları var. Bu tür üretime yönelik, çiftçiyi desteklemeye yönelik hizmetlerimizde de kendisinin destek vereceğine kanıyız. Bizi kabul etti. Şeref duyduk. Değerli vaktini ayırdı, biz kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

 

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...