“ULUBORLU, ISPARTA’NIN SOSYAL HİZMET MERKEZİ”

26 Ocak 2019 13:29

Önemli kamu hizmetlerinin  yanı sıra Belediye ve özel sektör yatırımlarıyla öne çıkan Uluborlu’da Belediye Başkanı Ünverdi yeni dönemde daha ç ok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ekonomiye imkan tanıyan projelere önem verileceğini belirtti.

ULUBORLU, ARTIK ISPARTA’NIN

SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Uluborlu, hayırsever ve kamu yatırımlarından sonra özel sektörün de yaptığı yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ile kapasitesini 550’ye çıkardı. Uluborlu Belediyesi, şimdi eski Devlet Hastanesi’ni de bu alanda hizmet verecek bir tesise dönüştürüyor.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin çalışmaları meyvesini verdi, Uluborlu Isparta’nın sosyal hizmet merkezine döndü. Türkiye’nin her yerinden yaşlıların bakım ve rehabilitasyon için geldiği Uluborlu’da bu sayede gençlere istihdam imkanı sağlandı. Uluborlu artık göç vermiyor.

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, eski Devlet Hastanesi’nin de yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezine dönüşeceğini açıkladı. Ünverdi, şu açıklamayı yaptı:

“Uluborlu, yaşlılarına saygı ve sevgi anlayışını hiç yitirmemiş bir Selçuklu şehri.

Türkiye’nin ve Isparta’nın sosyal hizmet merkezi haline geldiğimize inanıyorum. Bu sayede ilçemizde göçü önledik, gençlerimize iş imkanı sağladık. Ekonomimizi büyüttük.

Hayırsever hemşehrilerimiz ve kamu yatırımlarından sonra Isparta’nın en büyük özel sektör yatırımı ilçemize yapıldı. 25 milyon TL’ye malolanÖzel Gardenya Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile ilçemizin kapasitesi 550’ye çıktı. Bu kapasitenin istihdama katkısı 300, ekonomiye katkısı yıllık 30 milyon TL. Bu alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Uluborlu Belediyesi Eski Devlet Hastanesi’ni yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezine dönüştürüyoruz. Böylece daha çok istihdam, daha çok ekonomi, gençlerini ilçesinde tutan, göç vermeyen bir Uluborlu oluşturuyoruz.”

ULUBORLU’YA GÜNEŞ TARLASI

Uluborlu Belediyesi, 0,8 MW güneş enerjisi santrali kuruyor. Belediyeye yılda 1 milyon TL gelir elde edilecek.

Uluborlu Belediyesi, ilçenin kaynaklarını artırmaya yönelik önemli projelere imza atıyor. Uluborlu Belediyesi, TKDK’nın hibe programından faydalanarak 0.8 MW gücünde güneş enerji santrali kuruyor. Kurulacak santral ile Belediyenin elektrik ihtiyacı karşılanacak, Belediyeye yıllık 1 milyon TL gelir elde edilecek.

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, şu bilgiyi verdi:

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe programından yararlanan Uluborlu Belediyemiz, 800 KW gücünde güneş enerji santrali kuruyor. Belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak santral sayesinde Uluborlu Belediyesi, yıllık 1 milyon TL’ye yakın gelir elde edecek. Kurulacak tesis için 30 bin M2’lik yer temini yapıldı ve gerekli izinleri alındı. Projeyi ihale aşamasına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

“ULUBORLU, HİZMETİN

EN İYİSİNİ HAKKEDİYOR”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 4.dönem için aday gösterilen Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’yi tebrik ederek “Uluborlu AK Parti döneminde büyük hizmetler aldı. Gerek kamu yatırımları gerekse Belediyecilik yatırımları anlamında Uluborlu, Ak Parti’ye verdiği desteğin karşılığını her zaman fazlasıyla aldı. Yeni dönemde de Uluborlu’ya daha çok hizmet, daha çok yatırım için çalışacağız. Belediye Başkanımız Mehmet Ünverdi’nin her zaman destekçisi olacağız” dedi.

Bu haber 511 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...