Uluborlu, Sağlıklı ve Kaliteli su içecek..

28 Ocak 2019 15:10

Uluborlu Belediyesi, uzun vadeli ve daha sağlıklı, daha kaliteli su temini için önemli bir çalışma başlatıyor.

Uluborlu Belediyesi, 6 kilometresi kanser hastalıklarına neden aspestli boru, 8 kilometresi de 18 uygulamasından yeni açılan yollara ait olmak üzere toplamda 14 kilometrelik içme suyu hattını devletin 700 bin TL’lik hibe desteği ile yeniledi.

Şimdi de SUKAP desteği kapsamında yüzde 50’si hibe olmak üzere Uluborlu’nun toplam 86 kilometrelik içme suyu hattı yenileniyor. Proje kapsamında 1500 ton kapasiteli içme suyu deposu rehabilite edilecek, 400 tonluk da yeni depo inşa edilecek. Halkımız, bu çalışma ile daha sağlıklı içme suyu imkanına kavuşuyor ve  su kayıpları sıfırlanıyor. İçme suyu hattı yenileme ve depo rehabilitasyonu projesi kapsamında klorlama ve diğer tüm işlemler otomasyona geçirilerek gelişen teknolojiye ayak uydurulacaktır.

Bu proje ilçede çalıştırılamayan su şişeleme fabrikası açısından da son derece önemli. İlçenin içme ve kullanma suyu hattından beslenen Uluborlu Su Fabrikası, mevcut hattaki su kayıpları nedeniyle çalıştırılamamaktadır. Bu proje ile birlikte içme suyunda yaşanan hat kayıpları sıfırlanacak böylece Su Şişeleme Fabrikası devreye alınabilecek.  Uluborlu, eskiden olduğu gibi doğal suyunu şişeleyip, pazarlayabilecektir. Bu da ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacak, istihdam oluşturacak.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...