“BELEDİYE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALI KURABİLİRDİ”

29 Ocak 2019 15:39

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Antalya ve Burdur’un Güneş enerji santrali için destek alırken Isparta Belediyesi’nin talep bile etmediğini söyledi. Başdeğirmen, şöyle dedi:

“Yıllık 22 milyon m3 suya ihtiyacımız var. 12 milyon m3’ünü Eğirdir’den alıyoruz. Onu getirmek için de bir dünya elektrik harcıyoruz. Ben BAKA Yönetim kurulu üyesiyim. Devlet belediyelere 5 megavata kadar elektrik üretim sistemi kurma hakkı veriyor. BAKA buna hibe destek veriyor. Antalya Belediyesi yaptı, Burdur Belediyesi yaptı. Isparta yapmadı, istemedi, talep etmedi. Antalya Büyükşehir’e 12.5 milyon TL hibe verildi. Bizimkisi zengin, istemiyor.”

Engelsiz yaşam sözü

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçim çalışmalarına devam ediyor. Ortapedik Engelliler Derneği’nin Pirimehmet Mahallesi’ndeki bürosunu ziyaret eden Başkan Adayı Başdeğirmen, engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, Isparta’da engellilere yönelik düzenlemelerin eksik yapılmasından şikayet etti. Engellilerin kaldırımlardan geçemediğini belirten Erdoğan, “kaldırımlara yapılan engelli rampalarından çıkmak mümkün değil. Yapılan işler göstermelik ve sembolik. Gerçekte engelli rampası yok. Kimisi bozulmuş, kimisi yüksek. Kaldırımlara çıksanız esnafların koyduğu eşyalardan kaldırımdan gitmek mümkün değil. Engellilere yönelik düzenlemelerin sözde değil, özde yapılmasını istiyoruz. Sayın Şükrü Başdeğirmen’in bu konuda duyarlı bir belediyecilik yapacağından hiç şüphemiz yok. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen de engellilere yönelik çok önemli çalışmalar yapılacağının müjdesini verdi. Isparta için 9 başlıkta hazırlanan proje başlıklarından birinin engellilere yönelik olduğunu belirten Başdeğirmen, önümüzdeki günlerde bu projelerin açıklanacağını söyledi. Engellilerin kaldırım ve yolları daha rahat kullanabilmelerini sağlayacaklarını belirten Başdeğirmen, özel yatırımlarda da engelli düzenlemelerine yönelik şartların ciddiyetle aranacağının sözünü verdi.

1 TL’DEN DAHA UCUZ OLACAK

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, ISPARTARAY’ı anlattı. ISPARTARAY’ın Isparta’nın Büyükşehir vizyonunun ilk adımı olacağını belirten Başdeğirmen, şöyle dedi:

“Biz trafik projelerimizi 6 Ocak’ta sunduk. ISPARTARAY ilk projemiz. Çok beğenildi. TCDD yetkilileri geldi, çalışmalara başladılar. İnşallah ISPARTARAY’ı yapıp, halkımıza ve öğrencilerimize 1 TL’den daha ucuza bir ulaşım imkanı sunacağız. Hem öğrencilerimiz, hem idari personelimiz hem de akademisyenler bu sistemden faydalanacak. İşe kendi araçları ile gitmek zorunda kalmayacaklar. En lüks vagonları getireceğiz. İçinde internet hizmeti olan, bilgi ekranları olan. Klimalı sistem. Kışın sıcak, yazın serin. ISPARTARAY, SDÜ ve ISUBÜ’den sonra OSB’ye, havalimanına ve Kara Havacılık Okulu’na kadar uzanacak. Bu proje bizim büyükşehir vizyonumuz. Büyükşehir ya da bütünşehire ilk adımı bu proje ile atıyoruz. Zamanla ilçelerimize kadar uzanacak.”

Bu haber 270 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...