Senirkent Yükseliş Vakfında hedef büyük

30 Ocak 2019 17:42

Vakıf Başkanı Ecz. Ramazan Ziya Örmeci, “Önümüzde yine büyük bir hedefimiz var. Vakıf Kurucu Başkanımız Hacı Doğan Ay tarafından vakfımıza bağışlanan Isparta Çünür Mahallesindeki arazimiz üzerine bir tesis yapmak istiyoruz. Arazi ile ilgili işlemleri bitirdik” dedi.

Senirkent Yükseliş Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfının  2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz gün  Isparta Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapıldı.

Genel kurula, Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, Türk Ocakları Isparta Şubesi Başkanı Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit, Türkiye Emekliler Derneği Genel Sekreteri ve Isparta Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta Kent Konseyi başkanlarından Genel Cerrah Prof. Dr. Mahmut Bülbül, AK Parti Senirkent İlçe Başkanı Hüseyin Balım ve parti yöneticileri, AK Parti Senirkent Belediye Başkan Adayı Kadir Heybeli, CHP Senirkent Belediye Başkan Adayı Ercan Yalçın, CHP Senirkent İl Genel Meclisi Adayı Ali Rıza Ersal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın,  Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü İbişoğlu,  Takbam-Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Türkel, Vakıf Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Vakıf kurucu üyeleri ve misafirler katıldı.

Senirkent’e ve vakfa hizmet edenler ile ilçede 1995 yılında yaşanan elim sel felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşını emekli öğretmen ve vakıf yönetim kurulu üyesi Erdal Ulukan yönetti.

Açılış konuşmasında vakıf yönetiminin çalışmaları hakkında bilgiler veren Vakıf Başkanı Ecz. Ramazan Ziya Örmeci, “Önümüzde yine büyük bir hedefimiz var. Vakıf Kurucu Başkanımız Hacı Doğan Ay tarafından vakfımıza bağışlanan Isparta Çünür Mahallesindeki arazimiz üzerine bir tesis yapmak istiyoruz. Arazi ile ilgili işlemleri bitirdik. Mimari projeler hazırlandı. Bu genel kurulumuzda bu tesisin nasıl yapılması gerektiği konusunda görüş ve önerilerinizi alarak nihai kararı vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Genel kurulu yönetmek üzere; Av. Faik Yıldız başkanlığında Mehmet Emin Yalçın, Şükrü İbişoğlu ve Arif Yüksel’den divan oluşturuldu.

Vakıf 2018 yılı faaliyet raporu vakıf sekreteri Şaban İliksiz tarafından okundu. Raporda vakıf yönetiminin; 19 yıldır aylık olarak çıkardığı mahalli gazete, MSM bilgilendirme-mesaj sistemi, Yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burslar, aylık toplantılar, ziyaretler, Menkul ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi, yaz-kış piknikleri, iftar yemekleri, otel programları gibi rutin çalışmalarının yanı sıra yapılan faaliyetler tarih tarih ayrıntılı olarak kurula sunuldu.

Denetçiler raporu, 2018 yılı kesinleşen bilanço, ve 2019 yılı tahmini bütçe vakıf yönetim kurulu üyesi Muhasip Mehmet Ali Karcı tarafından okundu. Her iki rapor da yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Uzman Teknik Öğretmen Mehmet Fidan ve Projenin Mimarı Alper Turhan Çünür’de yapımı düşünülen bina ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.

Dilek ve temenniler bölümünde toplantıya katılan belediye başkan adaylarına söz verildi. AK Parti adayı Kadir Heybeli kendisini tanıtarak bugüne kadar bulunduğu görevlerden, yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalardan bahsederek Senirkent ve Senirkentlilere hizmet eden herkese teşekkür etti.

CHP adayı Ercan Yalçın da birlik beraberlik vurgusu yaparak bu sayede bugüne kadar Senirkent’e kazandırılan eserlerden örnekler verdi.

Ayşe Yiğit, “Yükseliş Vakfımızın kurucu üyesi olarak toplantımıza katılımda bulundum. Öncelikle yönetimde görevli kardeşlerimize özverili çalışmalarını gördüm hepsini de tebrik ederim. Vakfın kuruluşundan beri arkadaşlarımızla siyasi düşüncelerden uzak olması hassasiyetini gösterdik buna rağmen yöneticileri zorda koyan davranışlar sergilenmemeli” dedi.

Vakıf denetleme kurulu üyesi Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit, faaliyetlerden övgüyle bahsetti. Yapılan çalışmalar için yöneticilere teşekkür etti.

Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Yükseliş Birliği ve devamında Yükseliş Vakfının zaman içerisinde gerçekleştirdiği görevlerden en önemlisinin eğitim-öğretime verdiği değerden söz ederek kendisinin Senirkent’te okumasının fırsatının da bu birlik sayesinde olduğunu belirtti. Vakfın siyasi olduğunu söyleyenlere de “Vakfın siyasi tarafı Senirkent ve Senirkentlilerdir” diye seslendi.

Isparta Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, dernek çalışmalarından söz ederek emekli olan hemşerilerimizi derneğe üye olmaya çağırdı.

Orman Yüksek Mühendisi İbrahim Bardak, “Bir olalım iri olalım diri olalım” sözünü hatırlatarak birlik ve beraberlik içinde aşamayacağımız engel olmadığını, her işin üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi emekli Uzman Teknik Öğretmen Mehmet Fidan, Senirkent Buluşmaları programlarının sonrası ortaya çıkan fikirlerle doğrultusunda hazırlanan yatırım fizibilite raporlarıyla ilgili olarak genel kurula bilgiler sundu.

Divan Başkanı Av. Faik Yıldız, “Yükseliş Vakfının siyasetle ilgisi yoktur. Vakfın tek ve temel amacı Senirkent ve Senirkentlilere hizmettir” diyerek toplantıyı iyi dilek ve temennileriyle kapattı.

Toplantıya gelenlere Senirkent’tin geleneksel haşhaşlı dığan ekmeği ikram edildi.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...