“Isparta ilmin en önemli başkentlerinden bir tanesi”

1 Mart 2013 20:18

‘28 Şubat’tan Türkiye’ye Bakmak’ konulu konferans vermek üzere Süleyman Demirel Üniversitesinin daveti üzerine ilimize gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SOYLU; “ISPARTA’NIN EMRİNDEYİZ”

 Vali Memduh Oğuz’un tecrübelerinden faydalanmak gerektiğinin altını çizen Soylu; “Sayın Valimizin görev süresi içerisinde Isparta halkıyla, Isparta’nın geçmişi ve geleceğiyle kurmuş olduğu diyalog bizim açımızdan çok önemli bir durum. Bütün bunların ötesinde Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu marka şehirler konusundaki önemli bir markayı Isparta ile bütünleştirme ve bu konuda ortaya koydukları gayretler dolayısıyla da hem şükranlarımızı sunuyoruz, hem de bunun yarınlara taşınması hususunda  Isparta’nın emrinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Hakikaten üniversitesinden şehrin bütün dinamiklerine kadar şehrin her noktasında devleti temsil etmek üzere ortaya koydukları fedakarlık ve kafamızdaki devlet-millet bütünleşmesindeki mahareti açısından da Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

SOYLU; “ISPARTA BU BÖLGENİN ÇOK ÖNEMLİ BİR VİLAYETİ”

Isparta’ya geldiği andan itibaren büyük bir nezaketle karşılandığını belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu; “Bu açıdan da minnetlerimizi ve şükranlarımızı Sayın Valimize sunuyoruz.

Gördüğüm şu; Isparta bu bölgenin çok önemli bir vilayeti. Isparta, kendi manevi dinamikleriyle, yaşadığı uygarlıkla, içindeki insan kaynağıyla ve oluşturduğu iklimle etrafındaki bütün coğrafyaya etki edebilecek kabiliyettedir. Isparta, bunu geçmişte de net bir şekilde ortaya koymuştur, yarında aynı çizgide yoluna devam edecektir. Ayrıca buna Türkiye’nin çok ciddi bir şekilde ihtiyacı olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Isparta, manevi anlamda da, ekonomik anlamda da kendi içerisinde Türkiye’nin ihtiyacı olan bütün zenginlikleri barındırmaktadır” dedi.

SOYLU; “ISPARTA’YI EMİN ELLERDE GÖRMEK BİZİM AÇIMIZDAN RAHATLATICI BİR UNSURDUR”

Vali Memduh Oğuz’un Isparta için çok önemli bir şans olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu; “Onun için ben Isparta’nın bu açıdan çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugün Isparta’yı her haliyle kucaklayan, anlayan ve tüm bilgisini, tecrübesini, birikimini, bütün görgüsünü Isparta’ya aktarmak isteyen çok saygıdeğer bir yöneticisi, bir valisi var. Allah hem kendilerinin yardımcısı olsun, hem de bu süreçte kendilerinden Isparta’ya yıllar sonra da anılacak hizmetler ortaya koymayı nasip etsin.

Tekrar Sayın Valimize bu nazik tavrından, kabulünden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun, var olsun, Isparta’nın emin ellerde görmekte bizim açımızdan rahatlatıcı bir unsur olmaktadır. Memleketimizin her köşesine olduğu gibi Isparta’ya da taleplerin karşılanması açısından fahri bir hemşeriniz olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

SOYLU; “BİZİM GÖREVİMİZ ‘İLİM ŞEHRİ

 ISPARTA’ PROJESİNE DESTEK VERMEKTİR”

Her şehrin ayrı bir karakterinin olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu; “Ben kendime buradan bir pay çıkartmak istemiyorum, ama çok uzun zamandan beri kentlerin farklı konseptler üzerinde yürümesi gerektiğine inanlardan birisiyim. Bununda sebebi şu; Türkiye’de her vilayetin kendine ait bir dokusu ve her şehrin kendine ait ayrı bir zenginliği söz konusu, yani kentlerin farklı karakterleri söz konusu. Onun için şehirleri, kentleri tanımlayabilmek ve o şehrin konsantrasyonunu yükseltebilmek, o şehrin zenginliklerini geleceğe taşıyabilmek ve o şehirde geçmişle geleceğin köprüsünü kurabilmek için o şehrin en baskın özelliğiyle bir araya getirmek gerekir. Bu doğrultuda Isparta haliyle ilmin bu konudaki en önemli başkentlerinden bir tanesidir. Bunu Isparta kendi tarihiyle buna sahip bir kenttir.

Sayın Valimizin bu konuda ortaya koyduğu öncülük esas itibariye kentin en etkin unsurlarından ve kentin çekici mekanizmalarından bir tanesini şehirle buluşturabilmektir. Bu da beni bağışlasın her babayiğidin harcı değildir… Yani bu bilgi ister, tecrübe ister, donanım ister ve göz ister… Esas itibariyle hem bakmak, hem de görmek ister… Sayın Valimiz birçok müşavereden sonra, birçok değerlendirmeden sonra bunu ortaya koymuş. Bizim görevimiz bu ortaya çıkışı, tecrübeyi, bilginin ortaya çıkardığı ürüne mümkün olduğunca destek olmaktır. Ben bu farkındalığın gelecekte Isparta’yla çok önemli bir aşama kaydedeceğini düşünenlerden biriyim” dedi.

VALİ OĞUZ; “GENÇLERİMİZ AÇISINDAN

ÖNEMLİ BİR KONFERANS OLDU”

Desteklerinden dolayı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya teşekkürlerini bildiren Vali Memduh Oğuz; “Bende üniversitedeki konferansı dinleme şerefine nail oldum. Dinleyen herkes istifade etti, ama gençlerimizin yakın tarihimizle ilgili bu kadar kamil, bu kadar mükemmel bir değerlendirmeyi görmüş olmaları beni de çok memnun etti. Bizatihi yönetici olarak içinde bulunduğum bir dönemi, bu kadar net, objektif ve bilimsel bir anlayışla gençlerimize anlatılması beni ümitlendirdi. Kendilerine bu zahmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca şurada bulunduğumuz birkaç dakikalık fırsat içerisinde kendilerine kamuoyunun da bildiği ve slogan olarak söylediğimiz ‘İlim Şehri Isparta’ düşüncemizi arz etme fırsatı bulduk ve bu projenin gerçekleşmesi için kendilerinden destek istedik. Bu konuda inşallah çok büyük katkıları olacaktır” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Isparta’da çok sevildiğini belirten vali Oğuz; “Zaten bu bölgede kendilerine çok büyük bir sevgi, teveccüh, muhabbet ve itimat vardır. Burası bir anlamda kendilerinin memleketi sayılır. Kamuoyu önünde çok rahatlıkla söylemek isterim ki çok büyük bir kitle Süleyman Başkanı takip etmektedir. Hatta o nerede, biz orada diyen çok önemli bir kitlenin olduğunu da yakinen bilirim. Böyle olması bizim vilayetimizdeki ‘İlim Şehri Isparta’ söylemimizin kuvvetlenmesi bakımından da çok önemlidir. Ben tekrar bu zahmetleri için, vilayetimize katkıları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Memduh Oğuz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya gül ürünlerinden oluşan hediye verdi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

          

Bu haber 885 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...