Belediye ekipleri 3 mahallede birden çalışıyor

3 Şubat 2019 16:17

Isparta Belediyesi şehrin dört bir noktasındaki altyapı ve asfalt çalışmalarını kış şartlarına rağmen aralıksız sürdürüyor. Mehmet Tönge Mahallesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt döküm işine başlanırken, Sermet Mahallesinde altyapısı biten ara sokakların nostaljik kilit parke taşı ile döşemesi yapılıyor. Yine Karaağaç Mahallesinin doğu bölümünde kalan bir miktar cadde ve sokakta da yorgun asfaltın kaldırılmasına başlandı. 6 yıldan buyana altyapı ve asfalt çalışmalarının gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu kış dolayısıyla halkımızdan biraz anlayış ve sabır bekliyorum. Bizde bu kışta kıyamette çalışıyoruz. Isparta halkımızı hiçbir zaman üzmek istemiyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Karaağaç Mahallesinin doğu bölümünde kalan bir miktar sokakta gerçekleştirilecek olan altyapı ve asfalt öncesi yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Karaağaç Mahallesinde kalan sokakların asfaltlanması için mevcut yorgun asfaltın freze ile kaldırılması çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Karaağaç Mahallemizin hemen her yerinde asfaltı bitirmiştik, bir miktar doğu bölümünde kalan yerlerimiz vardı, o bölgede de altyapı ve asfalt çalışmalarını başlattık” dedi.

Sermet Mahallesindeki çalışmalarında 15-20 gün içerisinde bitirilmesi hedefinde olduklarını belirten Başkan Günaydın, “Sermet Mahallemize aynı zamanda çift koldan giriyoruz. 30 kişilik ekiple kilit taşı çalışmaları yapılıyor, bir yandan da asfalt çalışması devam edecek. Otobüs ana güzergahlarını asfalt yapıyoruz, diğer bazı sokaklarımızda da nostaljik görünüm açısından kilit parke döşemesi yapacağız. Tabi kış günü ortasındayız, yazın gece gündüz çalıştık kış günü bunu yapamıyoruz, ancak gündüzleri ful çalışıyoruz. Buraları da bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kış dolayısıyla hava şartlarından dolayı çalışmalarda zorlanmalar yaşanabildiğini belirten Günaydın, “Sermet ve Karağaç Mahallesinin doğu kısmında ikamet eden halkımızdan bir istirhamım var. Böyle bir iklime denk geldik. 6 yıldan buyana aynı hız ve performansta çalışan bir belediyeyiz. Halkımızdan ben anlayış bekliyorum. Mecburen geciken yerlerimiz oldu. Hedef seçmiştik bitireceğiz, bahara bir şey kalmıyor. Bizde bu kışta kıyamette çalışıyoruz. Bu çalışma karşısında halkımızdan biraz sabır ve takdir bekliyorum. Isparta halkımızı hiçbir zaman üzmek istemiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Belediyenin kendi öz malı olan tüm araç ve gereçlerle yatırımların yapıldığını ve tümünü kullandıklarını belirten Günaydın, “Belediye kendi iş makinesi ve personeli ile bu yatırımları yapıyor. Dolayısıyla bu yatırımları bayındırlık birim fiyatlarının sekizde birine düşürüyoruz, kaliteden taviz vermiyoruz.  İşte biz parayı da buradan buluyoruz. Şu anda bitüm çok pahalı, alıyoruz, yapıyoruz. Birkaç koldan da çalışıyoruz. Bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Ayyıldız da “Isparta’mızın tamamının altyapı ve asfalt çalışması bitti. Mahallemizde bazı yerler vardı. Mahalle sakinlerimiz ‘bize asfalt ne zaman gelecek’ diye soruyordu. Bende ‘Sayın başkanım asfaltı ne zaman yapacağız’ diyordum. Başkanım da sağ olsun ‘seçimden önce yapacağız’ diyordu. Başladı, havalar malum biraz sert geçiyor, mahalle sakinlerimizden biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum. Allah’ın izniyle en hızlı şekilde mahallemize asfaltımız yapılacaktır. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun, başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 374 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...