“Yaptığımız yolların torunlarımıza kadar ulaşmasını istiyoruz”

5 Şubat 2019 14:59

Isparta Belediyesi şehrin en eski yerleşim yerlerinden olan Sermet Mahallesindeki tüm altyapı sorunlarını ortadan kaldırdıktan sonra üst yapı çalışmaları kapsamında yollarda asfalt ve kilit parke taşı döşeme işlerine başladı. Başkan Günaydın, Sermet Mahallesinde 30 bin metrekaresi kilit parke, 20 bin metrekaresi de asfalt olmak üzere toplam 50 bin metrekarelik bir çalışma gerçekleştirileceğini söyledi.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce Sermet Mahallesinde kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Altyapısı tamamen yenilenen Sermet Mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğünce sürdürülen kilit parke döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sermet’in eski bir mahalle olduğunu kaydetti.

Mahallede birkaç ana cadde bulunduğunu ve bu caddelerin asfaltlanacağını söyleyen Başkan Günaydın, “Mahallemizin diğer kalan sokaklarında ise kilit parke çalışması yapıyoruz. Kilit taşını kendi fabrikalarımızda imal ediyoruz ve yüksek dozajlı üretiliyor. İlk ekip çalışmalarına başladı, ekip sayısı dörde çıkacak. Mahallemizin özelliğine de uyan bir çalışma oluyor. 50 bin metrekarelik bir çalışma. Bunun 30 bin metrekaresi kilit parke, 20 bin metrekaresi ise asfalt dökülecek. Kilit taşı dayanıklı bir malzeme. Her zaman kalıcılığı düşünüyoruz. Bu yolların da torunlarımıza kadar ulaşmasını istiyoruz” dedi.

Sermet Mahallesinde kilit taşı döşeme işine başladıklarını ve kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Günaydın, “Mahallemizin altyapı sorununu ortadan kaldırdık ve yol kaplamalarına başladık. ‘neden daha önce yapılmadı’ diyeler çıkıyor. Bu mahallemizde imar sorunları var, bazı yerlerin açılması gerekiyordu ve imar sorunlarının büyük bölümünü çözdük. Bir kısım imara uygun yollar açılması gerekiyor, fakat içinde oturan insanlarımız var. Oraya da zaman içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitler girebilecek. Isparta’mızda ve ülkemizde ciddi bir durgunluk var. Bu konu şu anda olmuyor gibi gözüküyor ancak zaman içinde olacak. Kentsel dönüşüm olduğu zamanda gerçek imara göre yollar çekiliyor. Onu da bekleyemiyoruz, biraz zamana tekabül ediyor. O yollarımız darda olsa kaplama yapıyoruz, ama kaplarken bunun genişleyeceğini düşünüyoruz ve ona uyumlu olacak bir çalışma yürütüyoruz. Isparta Belediyesi olarak yık, boz işine girmeden teknik heyetimiz çalışma sürdürüyor. Bu mahallemizi de bitirmek istiyoruz. Isparta’mıza Sermet Mahallemizin de güzelliği hayırlı olsun”  görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Sermet Mahallesi Muhtarı Bekir Küçüktütüncü de, “Mahallemizde altyapı tesisatımız tamamen değişti. Ara sokaklarımız kilit taşı döşeniyor, ana caddelerimiz asfalt yapılacak. Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Bu haber 440 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...