Kınalı Keklik ve Çakal avı yasaklandı

4 Mart 2013 18:49

2013-2014 av dönemine ait Isparta İli Av Komisyonu toplandı. Toplantıda; av popülasyonunun azalması sebebiyle Kınalı Keklik, Çakal avının 2013-2014 Av Dönemi için yasaklanmasına karar verildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun (Kanun) 3 üncü maddesi gereğince;  2013-2014 av dönemine ait Isparta İli Av Komisyonu Vali yardımcısı Mestan Deniz Başkanlığında 21.02.2013 tarihinde Valilik Gül toplantı salonunda saat 11:00’de toplanmıştır.

Orman ve Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürü Sema ÜLKER , 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde Isparta ili sınırları içerisinde İl Şube Müdürlüğü’ nce uygulaması devam eden av ve yaban hayvanlarının korunması ve geliştirilmesi faaliyetleri, av ve yaban hayatı yönetimi, yeni avlakların kurulması, işletilmesi ve işlettirilmesi hususlarında komisyon üyelerine bilgi verilmiştir. 2012 yılı içerisinde yapılan  avcı eğitim kursları, toplumun bilinçlendirilme faaliyetleri ve yasadışı avcılığa ilişkin yasal yaptırımlar hakkında kısa bilgi verilmiştir. Ayrıca yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında korunmasının ve geliştirilmesinin ,av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olabilecek şekilde değerlendirilmesinin sağlamasının ne kadar önemli olduğunun vurgusu yapılarak, bu işlemin sadece bir kurum eli ile değil bu konuda sorumlu tüm kurumların işbirliği ile çözülebileceği vurgulanarak sorumlu kurumların koordinasyon içerisinde hareket etmesinin önemi bir kez daha hatırlatılmıştır. Özellikle av popülasyonunun azalması sebebiyle ‘’Kınalı Keklik, Çakal ‘’ın  avının 2013-2014 Av Dönemi için yasaklanmasına karar verilmiştir.

Isparta ilinde kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile işbirliği çerçevesinde 2013-2014 Av Dönemi için Merkez Av Komisyonuna (MAK) sunulmak üzere, avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, avına izin verilen av hayvanlarının avlanma limitleri, koruma altına alınan av hayvanları ve avlanmanın yasaklandığı sahalar ile bölgesel avcı üye aday adayı belirlenerek İl Av Komisyon Kararları alınmıştır” denildi.

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...