“SARIİDRİS’İ İLÇE YAPACAĞIM”

6 Şubat 2019 16:35

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, yeni dönemde tek hedefi olduğunu söyledi: Sarıidris’i ilçe yapmak.

Sarıidris’in MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Pala, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden yönetime talip oldu. Yeni dönem için büyük bir iddia ortaya koyan Pala, şöyle konuştu:

“Bu Cumhur İttifakı devam ederse Sarıidris’i ilçe yaparım. Benim en büyük iddiam Sarıidris’i ilçe yapmak. Altyapı sorunumuz yok. Yetişmiş elemanımız var. Nüfusumuz 2400. Isparta’da, Antalya’da, Türkiye’nin değişik illerinde, Avrupa’da hemşehrilerim var. Bir telefonla nüfusu 5 bin yaparım. Ben kağıt üzerinde ilçe olsun demiyorum. İnsanların kafasında ilçe olsun. Isparta’nın birçok ilçesi var. Onlar ilçe ise ben ilim. İlçe tabelası asmakla ilçe olmuyor. Evvela ilçeyi insanların kafasında yapacağız.

İNSANLAR İÇİN DE HAYVANLAR İÇİN DE HİZMET ETTİK

                2 yerde 5’er km. mesafede hayvancılık alanı yaptık. Yolları yaptık. 4 tane hayvan sulama göleti yaptık. 2’sini DSİ, 2’sini Özel İdare yaptı. Hayvancılık geldiğimizde sıfıra yakındı. Şimdi 5 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş var. 1999’da geldiğimizde yaylalara eşekle gidiyorlardı. Şimdi Mersedesle gidiyorlar. Yayla yollarını yaptık. Gelecek yıllarda doğa turizmi öne çıkacak. Bu yolları hazırladık, çeşmeleri yaptık. İnsanlar çoluğu-çocuğu ile gitsin, çeşmelerden su içsin istiyoruz. Yaylaları da zenginleştirdik, fakirleştirmedik. Orman ile işbirliği yaptık sadece 2006’da 700 hektar ağaçlandırma yaptık. 2 yıldır da 1000 hektar ağaçlandırma yaptık. 2006’da diktiğimiz ağaçlar şu an 3,5 metre boyuna ulaştı. Biz kasaba halkımız için hayvanlarımız için gereken ne varsa yaptık. Bu dönem benim bir tek hedefim var kasabamı ilçe yapmak.”

 

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...