ULUBORLU’DA TARIMSAL DÖNÜŞÜM PROJESİ

7 Şubat 2019 14:59

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Mehmet Ünverdi, yeni dönem için ilk projesini açıkladı. Uluborlu, sadece kirazı geçim kaynağı olmaktan çıkarmak istiyor, meyve kurutma tesisi ile farklı bir alana girilecek, alternatif tarım ürünleri üretilecek.

Uluborlu Belediyesi, yeni dönemde ilçe ekonomisini büyütecek, halkına gelir kaynağı oluşturacak ve istihdamı artıracak projeleri hayata geçiriyor.

1)  Meyve Kurutma Tesisi

2)   Alternatif tarım ürünleri

3)     Kiraz Alım Merkezi’nin rehabilitasyonu

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Mehmet Ünverdi, yeni dönem için ilk projesini açıkladı.

İŞTE O PROJELER:

MEYVE KURUTMA TESİSİ

Türkiye’nin en önemli kiraz üretim merkezlerinin başında gelen Uluborlu’da üreticilerimize farklı pazar için farklı ürün üretme fırsatı sunuyoruz. Uluborlu belediyesinin kuracağı ve işleteceği  Meyve Kurutma Tesisi’nde ilçemizde ve civar ilçelerde, kasabalarda ve köylerde yetiştirilen tüm meyve ve sebzeler bu tesiste kurutulabilecek.

Üreticilerimizin elinde kalan, pazar ve iklim şartlarının olumsuzluğu sebebiyle tarlada kalmış sebze ve meyvelerin kurutularak hem raf ömürlerinin arttırılması hem de yüksek fiyatlarda pazarlanması amaçlanıyor.

Meyvenin içindeki suyunun alınarak doğal ve organik kurutmaya tabi tutulan meyvede besin değeri açısından hiçbir değişiklik olmamaktadır. Uluborlu Belediyesi tarafından kurulup, işletilecek tesis kar amacı gütmeyecektir. Üreticinin ürünleri sadece maliyeti alınarak kurutulacak ve teslim edilecektir. Bu sistem sayesinde Uluborlu ekonomisine önemli miktarda tarım girdisi olacağı öngörülmektedir.

ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİ

İlçede İl Özel İdaresi’ne ait olan 58 dekarlık kiraz bahçesinde alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesine imkan tanınacak. Bu alan, alternatif tarım ürünlerine yönelmek isteyen çiftçilerimizin hizmetine açılacak.

Uluborlu’da değişen iklim koşulları ve ekonomik sebeplerden dolayı üreticilerimizin sadece kiraz üretimi yaparak tek çeşide muhtaç kalması büyük risk taşımaktadır. Geçimini sadece kiraza bağlayan Uluborlulu üreticilerimizi alternatif tarım ürünlerine yönlendirmek istiyoruz. Bu doğrultuda;

Örtü altı sebze üretimi

Kültür Mantarcılığı

Çilek üretimi

Barbunya, fasülye, marul gibi sebze üretim alanları….

Uluborlu Belediyesi, alternatif tarım ürünleri üretimi yapmak isteyen girişimci çiftçilerine önceden parselasyonu yapılmış bölgeden yer gösterilecek, ilçemizin ürün deseni artırılacaktır. Girişimci ve yenilikçi çiftçilerimiz sürekli desteklenecek ve teşvik edilecek. Böylece üreticimizin gelir kaynağı sadece kiraz olmaktan çıkacak, hem üreticilerimiz hem ilçemiz ekonomisine önemli miktarda girdi sağlanacak.

KİRAZ ALIM MERKEZİNİN REHABİLİTASYONU

2007 yılında ilçemizde kiraz alımının düzenli olması için yaptığımız Kiraz Alım Merkezi’nin yenilenmesi, iyileştirilmesi ve modernizasyonu sağlanacaktır. Yetersiz kalan alım merkezi çevresinde 2018 yılında yapılan imar düzenlemesi kapsamında kamulaştırma yapılacak, ticari alan genişletilecek.

Tüccarlarımıza tahsis edilen parseller kapalı işyerine dönüştürülecek, ürün kabulü ve ürün sevki daha iyi şartlarda gerçekleştirilecek. İhracatçı firmalarımıza ait boş kasalar ve diğer ekipmanların güvenli bir şekilde muhafazası sağlanacak. Alım merkezi içine yapılan sosyal tesis ile hem tüccarlarımız hem üreticilerimiz için sosyal mekan oluşturulacak.

 

Bu haber 371 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...