“Herkes için eşit şartlarda dönüşüm istiyoruz”

7 Şubat 2019 15:02

Gülistan Mahallesi’nde bir taraftan Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda yol üstü sitelerde kentsel dönüşüm ve yenilenme çalışmaları yürütülürken diğer taraftan da iç kesimlerde kalan mahallenin diğer konutlarına ilişkin yenilenme talebi ısrarla gündeme getiriliyor. Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun, Gülistan’daki kentsel dönüşüm ve yenilenme sürecinden memnun ancak bu imkanın tüm mahalle sakinlerine henüz tanınamamasından dolayı sitemli. Muhtar Uzun, “yol kenarındaki sitelerimizin ve apartmanlarımızın imar durumu uygun oldu ve dönüşüm oldu.  Çok güzel evler yapıldı, oradaki vatandaşlarımız daha iyi şartlarda yaşama kavuştu. Ama iç kesimlerde kalan ve imar durumu uygun olmayan yerlerde eski yapılaşma devam ediyor. O vatandaşlarımız için de dönüşüm ve yenilenme arzuluyoruz. Biz Gülistan’ın topyekün dönüşümünü arzuluyoruz. Herkes için eşit dönüşüm, herkes için eşit kentsel dönüşüm arzuluyoruz. Yeni dönemde mücadelemiz bu yönde olacak. Gülistan’da topyekün dönüşümün ve ihtiyaç olan kamu altyapısının tamamlanması noktasında mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

GÜLİSTAN, ANADOLU

LİSESİ’NE KAVUŞTU

                Muhtarlığımızın girişimleri sonucunda Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü kararı ile Gülistan’daki lise binamız Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

GÜLİSTAN’A MODERN

HALK SAĞLIĞI MERKEZİ

                Yaşlılarımız ve engellilerimiz tarafından erişimi mümkün olmayan eski sağlık ocağımız yıkılarak yerine Sağlık Müdürlüğümüz tarafından modern bir halk sağlığı merkezi kuruldu.

ASFALT ÇALIŞMALARI

                Kentsel dönüşüm kapsamında inşaatları biten sokak ve caddelerde altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlandı.

AĞAÇLARIN BAKIMI

                Pazar yeri ve mahalle meydanımızdaki ağaçların budama ve bakımları yaptırıldı.

PTT VE ZİRAAT BANKASI ATM’Sİ

                Artan nüfusa karşı en önemli ihtiyaçlardan olan banka ATM’si Ziraat Bankası tarafından mahallemize konuldu. Ayrıca PTT şubesine ATM konuldu.

ÜÇGEN PARKIMIZ IŞIKLANDIRILDI

DAHA GÜZEL MAHALLE MEYDANI

Pazar yerine ulaşımı sağlayan merdivenimiz yenilendi, özürlüler ve yaşlılarımız için yaya yolu yapıldı. Muhtarlık meydanı önündeki havuzumuz ve parkımız yenilendi.

GÜLİSTAN, HİZMETİN

EN İYİSİNE LAYIK

-Kentsel dönüşüm süreci tamamlanan inşaatlarımızın olduğu bölgelerde altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanacak.

-Kentsel dönüşüme girmeyen sokaklarda yağmur suyu ve kanalizasyon altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma yapılacak.

-Diğer bankaların ATM’sinin konulması için çalışma yapılacak.

-108 Cadde üzerindeki orta refüj ışıklandırılacak.

-Encümen kararı ile araç trafiğine kapattırdığımız 2829 Sokak (ilkokul, sağlık ocağı ve kütüphanenin olduğu yol) yürüyüş yolu olarak düzenlenecek.

-Cami Derneğimizle koordineli çalışarak yaptırmak için sözünü aldığımız ve keşif bedeli 50 bin TL olan asansörü yaptırmak için gayret göstereceğiz.

-Muhtarlık önündeki parkımızda Wife (internet) hizmeti sunacağız.

-Fakir ve muhtaç ailelerimize yardımlarımıza devam edeceğiz.

-Okullarımızın sorunlarına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Okul idareleri ile yakın ilişkilerimizi sürdüreceğiz.

-Bu dönem olduğu gibi sabah: 07.00, akşam – 20.00 arasında 7 gün muhtarlık hizmeti için yerimizde olacağız.

-İşyerimdeki ücretsiz fotokopi hizmeti bu dönem de devam edecek.

-Bağımsız anaokulu yaptırmak için çalışmamızı sürdüreceğiz. İnşallah başarıya ulaşacağız.

-Mahallemizdeki Belediyeye ait boş arsaların yeşil alana dönüştürülerek halkın kullanımına açılmasını sağlayacağız.

 

 

Bu haber 275 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...