TRAFİK’TE ÖNCELİK YAYANIN..

7 Şubat 2019 15:18

81 İlde Eş zamanlı olarak yapılan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi Isparta’da da gerçekleştirildi. Vali Seymenoğlu, “Gerek okul kavşaklarında gerekse yaya yollarının bulunduğu yerlerde öncelik yayanındır. Kavşağa ve yaya geçit yollarına yaklaşan sürücüler araçlarını yavaşlatacak ve yayaya öncelik verecektir” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla  81 ilde olduğu gibi Isparta’da da bir etkinlik düzenlendi. Nazmiye Demirel Orta Okulu önünde Trafik Polisleri tarafından saat  12.00-13.30 arasında  yapılan uygulama ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya  ve tanıtımlarla  kamuoyuna duyuruldu.

81 İlde Eş zamanlı "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi Yapıldı.

Isparta Valiliği Tarafından Düzenlenen Yaya Bilincini Artırmak Amaçlı Farkındalık Programına, Isparta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşlılar, Engelliler, Çocuklar Katıldı.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, yaptığı açıklamada “Burada toplanmamızın sebebi geçen haftalarda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ‘Öncelikle Hayatın, Öncelik Yayanın’ şekilde açıklaması vardı. Bugün burada ve  tüm illerimizde, ilçelerimizde öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte eylem yapılıyor. Eylemimizin gerekçesi: 2019 yılının trafikte yaya önceliği yılı ilan edilmiş olması ve bunun farkındalığı için buradayız. 2018 yılının son aylarında karayollarında yapılan değişikliklerle birlikte yayalara öncelik hakkı tanındı. Gerek okul kavşaklarında gerekse yaya yollarının bulunduğu yerlerde öncelik yayanındır. Kavşağa ve yaya geçit yollarına yaklaşan sürücüler araçlarını yavaşlatacak ve yayaya öncelik verecektir.

Hepimiz her an sürücü de olabiliyoruz, yaya da olabiliyoruz. Sürücü olarak kullanırken yayayı görmüyoruz. Yayayken de sürücüye önem vermiyoruz. Bunun ikisinin dengesini kurmamız lazım. Sürücülerin yayalara mutlaka olumlu bakmaları lazım. Toplumumuzda dezavantajlı kişiler var; çocuklar, yaşlılar, engelliler…  Trafikte tek başına hareket edemeyen vatandaşlarımız var. Bunları da korumamız lazım. Yayalara öncelik vermek için etrafımızdakileri bilgilendirelim. Ben bayraklı arabayla kırmızı ışıkta geçersem beni bile ihbar edin” dedi.

 

Bu haber 351 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...