Başkan Günaydın: “Şifreli odalar, özel korumalar inisiyatif dışında”

8 Şubat 2019 18:20

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ‘şifreli odalarda kalıyor’, ‘özel korumalarla geziyor’ şeklinde kendisine bir süredir yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bu durumun kendi inisiyatifi dışında gelişen bir durum olduğunu söyleyen Günaydın, Mardin’in Derik İlçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün, kaymakamlıktaki makam odasında 10 Kasım 2016'da düzenlenen terör saldırısında şehit edilmesi olayını hatırlattı. Günaydın, bu konuda İçişleri Bakanlığınca Valilik tarafından o günlerde kendilerine yazı gönderildiğini dile getirerek, evin önüne güvenlik kulübesi, makam odasının girişine şifreli kapı konulması ve koruma sayısının arttırılmasının istendiğini söyledi ve bu durumun kaldırılması noktasında da şu ana kadar kendilerine ikinci bir bilgilendirmenin gelmediğini belirtti.

**KURUMLARI ZİYARET ETTİ

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kamu, kurum, kuruluşları ile dernek ve odaları ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Günaydın bu kapsamda Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Uğur Güzel, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Özaydın Boylubay’a nezaket ziyaretinde bulundu, kurum çalışanları ile bir araya geldi.

**BAROMUZA VERDİĞİ KIYMETTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya ve yönetimini de Baro binasında ziyaret etti. Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, “Belediye Başkanımız Baromuzun 19 Ocak’ta yapmış olduğu seçimden sonra beni telefonla arayarak tebrik etmişti. Bugünde bizzat değerli ekibiyle gelerek Baromuza ve şahsıma hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Baromuza vermiş olduğu kıymetten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

**BAROLAR DEMOKRASİNİN, HUKUKUN KALESİ

Baroların demokrasinin ve hukukun kalesi olduğunu söyleyen Baro Başkanı Çankaya, “Isparta Barosu da demokrasinin en güçlü kalelerinden birisidir. Önümüzde bir yerel seçim var, bu seçimin Isparta’ya yakışır şekilde, demokrasiye uygun, sağlıklı bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz. Biz mevcut belediye başkanımıza önümüzdeki seçimde başarılar diliyoruz, kendilerine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

**TAM KADRO ISPARTA BAROSUNA ZİYARET

Beraberinde MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin ve belediye meclisi üyeleriyle birlikte Isparta Barosunu ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Baro başkanıma ve yönetimine nazik davranışlarından ve misafirperverlik içerisinde karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretten duyduğum memnuniyetimi ifade ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

**ŞİFRELİ ODALAR, ÖZEL KORUMALAR İNİSİYATİF DIŞINDA

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Barosundan seçim sürecinde kendisine yöneltilen ‘Şifreli odalarda kalıyor’, ‘Özel korumalarla geziyor’ tarzında yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Günaydın, bunun yaklaşık iki yıldan buyana gerçekleşen bir uygulama olduğunu ve bu durumun da kendi inisiyatifi dışında bulunan bir konu olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Bundan önce tek başıma her yerde ‘kartalların tek başına yüksekten uçtuğu gibi bende tek başıma gezen bir insanım, halkın içerisinde bir insanım” dedi.  

**EVET KAPIM ŞİFRELİ

Kendisine yöneltilen ‘kapısı şifreli, korumalarla geziyor’ yorumlarının doğru olduğunu söyleyen Günaydın, Mardin’in Derik İlçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün, kaymakamlıktaki makam odasında 10 Kasım 2016'da düzenlenen terör saldırısında şehit edilmesi olayını hatırlattı. Günaydın, bu konuda İçişleri Bakanlığınca Valilik tarafından o günlerde kendilerine yazı gönderildiğini dile getirerek, alınan tedbirlerin kendi inisiyatifi dışında olduğu konusuna değindi. Günaydın şunları söyledi:

“Bir şehrimizin ilçesinde terör saldırısı olmuştu. Hadiseler yaşanmıştı. O zamanki Valimiz Şehmus Günaydın vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından terör olaylarına yönelik uyarı gönderildi. Buna karşı güvenlik önlemi alınması istendi. Bu güvenlik önlemleri arasında korumaların arttırılması, şifreli kapı uygulaması da vardı. Sayın Valimiz de o dönemde yoğun koruma altındaydı. Biz ne yapacağız dedik, ‘evin önüne bir kulübe, makam odasının girişine şifreli kapı konulması ve koruma sayısının arttırılması’ istendi. Bunun kaldırılması yönünde de şu ana kadar Bakanlığımızdan bir yazı gelmedi” dedi.

**BÖYLE ÖZEL KONULARI BİZE SÖYLETTİRME DURUMUNA DÜŞÜRENLER VAR

Günaydın, “Böyle özel konuları bize söylettirme durumuna düşüren insanlarımız var. Ben aslında tek başına gezmeyi seven bir insanım. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, burada düşünülebilirdi, neden? diye. Bu konuşmalar esef verici. Daha önce böyle bir durum yoktu, Isparta halkımız bunu biliyor. Bu neden gerçekleşti. Müsterih olsunlar, halkımıza her zaman kapımız açık, halkın içinde yaşayan bir belediye başkanına da bu şekilde bir fırsat yakaladım diye temcit pilavı gibi her gün konuşmasının uygun olmadığını kendilerinin bilmelerini istiyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...