“ÜRETİME DÖNÜK BİR ŞİRKET KURMALISINIZ”

8 Şubat 2019 18:21

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, işadamlarıyla sohbet etti, ortak yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi, bazı projeleri anlattı. Belediye Başkanı Günaydın, MHP İl Başkanı Nail Bayram, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve belediye personeli ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, ITSO Başkanı Vekili Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Belediye Başkanı Günaydın, işadamlarından üretime yönelik bir şirket kurmalarını isteyerek bu şirkete her türlü desteği vereceğini söyledi. ITSO Başkan Vekili Tutar, da Isparta menfaatine olan her projede belediye ile birlikte olacaklarını belirterek, konuyla ilgili sektörel bazda bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

                Ziyarette ilk olarak konuşan ITSO Başkan Vekili Tutar, odanın tarihinden bahsederek, yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Başkan Vekili Tutar,  “İllerde halkına huzurlu ve refah içinde yaşam sağlanması belediyelerin görevi olduğu gibi ekonomik yönden gelişmelerin takip edilip il menfaatine dönüştürülmesi de ticaret ve sanayi odalarının görevidir. İl yöneticilerinin yani Valilik, Belediye başkanlığı sivil toplum kuruluşları ilin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiği ve dolayısıyla ortak paydamız Isparta olduğu için bu gibi karşılıklı görüşme ve istişare toplantılarının daha sık yapılması gerektiğini düşünüyorum . Isparta menfaatine olan her türlü projede Ticaret ve Sanayi Odamız olarak gerekirse öncü gerekirse destekçi olmaya her zaman hazırız. Biz her zaman birlik beraberlikten yanayız.  Sayın Başkanım 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olduğunuzu belirtiniz bu konuda başarılar diliyor ve  odamıza tekrar hoşgeldiniz diyorum.”dedi.

                Ardından ITSO Melis Başkanı Şahlan da ITSO’nun elma ile ilgili URGE Projelerinden bahsetti.  Elmanın pazarlanması ve tanıtılması noktasında çalışmalar yapılarak birlikler kurulması gerektiğini belirten Şahlan, bu konunun birlik beraberlik ve kararlılıkla çözüleceğini söyledi.

                Belediye Başkanı Günaydın da konuşmasında, işadamlarına çalışmalarını anlatarak, bazı önerilerde bulundu. Belediye Başkanı Günaydın, üretim noktasında Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Belediye’nin de desteği ile şirket kurulması gerektiğini belirterek şunları şöyle:

                “Isparta Belediyemiz yaptığı çalışmalarla her zaman Türkiye de örnek ve ilk oldu. Belediyemiz geçmişte çok önemli çalışmalar yaptı, belediye üretken bir belediye oldu, tek üretken belediye Isparta belediyesi, fabrikalar kuran üreten ürettiğini satan gece gündüz çalışan ve Türkiye’ye örnek bir  belediyeyiz. Ticaret Sanayi Odası’nı her başlangıçta ziyaret ederim, ilk söylediğim şudur, Türkiye’nin üretkenliğe ve üretmeye mecburiyeti vardır. Ticaret ve Sanayi Odamızla her zaman ve her yerde üretmeye yönelik çok ciddi çalışmalar yapmak zorundayız. Ticaret ve Sanayi Odamızın bir şirket veya anonim ortaklık kurmasını ve birkaç fabrikaya öncülük etmesini arzu ettim. Böyle bir konu Türkiye’de de yapılamıyor. Bu yapılamazsa Yüce Atatürk’ün dediği gibi ‘Önce Bağımsızlığınızı,Ülkünüzü, Sonra da Vatanınızı kaybedersiniz.  Üretmeyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur.’ Türkiye maalesef tüketim toplumu haline geliştir. Hatta yatırım yapılmayıp paralar da bankalarda bekletiliyor. Bunlar yanlış ülkemiz zor duruma gireceği aşikardır ve şuanda belirtiler başlamıştır. Şuan iller bankası gibi kuruluşlarda, yatırımlara ve belediyelere teşvik etmesi konusunda da bir çalışma yoktur. Bundan kurtulmanın yönü üretmektir, üretmezsek ihracatta olmaz.

Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde  derhal bir şirket kurulması gerekiyor. Ülkemizin en kötü en zor zamanda bu çalışmaları yapmak zorundayız. Bu yapıldığı taktirde belediye olarak, belediye başkanı olarak kurmuş olduğunuz şirkete istediğiniz kadar maddi katkıda bulunmak ve belediyeyi de ortak etmek istiyorum. Ispartamızın ve ülkemizin geleceği için yapılan çalışmalara her zaman destek olacağım. Belediyemiz ve Ticaret ve Sanayi Odamızla bunu başarabiliriz.

Isparta Belediyesi özel sektörün üstünde üretim yapan bir belediye, bir fabrika daha kurma hazırlığı içerisindeyim. Belediye, gücü yettikçe her konuya hizmet verdiği gibi üretime de destek olmak için hazırlık ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. Tekrar ikinci bir fabrika kuracağız. Buradan da bu konuyu belirtmek istedim. Misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür eder, başarılar dilerim. “

                Ardından, Belediye Başkanı Günaydın’ın ziyareti işadamları ile karşılıklı sohbet ve görüş alışverişleri ile sona erdi.

Bu haber 367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...