MUHTARLIK SİYASETTE YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

11 Şubat 2019 18:17

Isparta’da, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri için muhtar adayı bolluğu yaşanıyor. Bazı mahallelerde aday sayısı 10’u geçmiş durumda. Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, 44 mahallede 300’den fazla muhtar adayı olmasını beklediklerini ifade ederek, adaylara ‘Boş vaatlerde bulunmayın’ çağrısı yaptı.

Isparta’da 31 Mart yerel seçimler öncesinde muhtar adayı bolluğu yaşanıyor. Bazı mahallelerde muhtar adayı sayısı 10’u geçmiş durumda. Seçime kadar mahallelerdeki muhtar adayı sayılarının daha da artabileceği konuşuluyor. Muhtar adayı bolluğunu değerlendiren Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, seçimlere 44 mahallede 300’den fazla muhtar adayının girmesini beklediklerini dile getirdi. Gönül muhtarlığın neden bu seçimde yoğun talep gördüğünü de anlattı.

İlk dönem muhtarlığı döneminde mahalle halkının zorlamasıyla aday olduğunu belirten Gönül, “O dönemlerde muhtar adayı bulmak zordu. Şimdi 44 mahallemizde muhtar adayı patlaması yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara vermiş olduğu bir değer var. Ayda bir muhtarlar toplantısı yapıyor. Millet, her ay muhtarların Ankara’ya gittiğini zannediyor. Ayrıca ekonomik haklarda yapılan iyileştirmelerden dolayı da muhtar adayı fazlalığı yaşandığını düşünüyorum” dedi.

 

Bu haber 350 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...