Uluborlu’ya Kurutulmuş meyve ve Sebze için e-mağaza

12 Şubat 2019 18:10

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, seçimden hemen sonra kurulmaya başlanacak meyve ve sebze kurutma tesisinde işlenecek ürünlerin Belediye tarafından oluşturulacak e-ticaret portalından ürün sahipleri tarafından kolaylıkla pazarlanabileceğini açıkladı 

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, yeni dönemin ekonomik projelerini açıklamaya devam ediyor. İlçesinde ekonominin ve istihdamın büyümesi için projeler geliştiren Ünverdi, meyve ve sebze kurutma fabrikası ile birlikte Belediye olarak e-ticaret portalı oluşturulacağını açıkladı. Ünverdi, şu açıklamayı yaptı:

“Sistem dışı, pazarlama dışı kalmış ürünlerin değerlendirilmesi söz konusu. Bizim mevsim koşullarında Uluborlu’da ilkbahardan itibaren birçok sebze ve meyve var. Toplumda doğal kurutulmuş ürünler istiyor. İnsanlar ambalaja girmiş ürünlerden kaçıyor. Saklanma koşullarıyla ilgili, uzun süre raflarda durabilmesi ile ilgili sorunlar ve sıkıntılar var. Bu anlamda kurutulmuş gıdaya bir dönüşüm var. Biz burada ilkbahardan itibaren ürünlerin tamamını kurutabilen bir tesis kuracağız. Üreticiler adına getirdiğiniz ürünleri biz kurutacağız, çok cüzzi bir ücret alıp, vatandaşa ürününü iade edeceğiz.

İnternet üzerinden pazarlama portalı kuruyoruz. Bu portala kurutulmuş üyesi olan insanlar üye olacak. Buradan kendi ürünlerini paketleyip, sergileyebilecekler. Bir kurutma ünitesi yetmezse ikincisini, üçüncüsünü yapacağız. Bahçenizdeki kurutulmuş domates, maydanoz, dut olabilir. Herşey olabilir. Bunun yanında ana ürünlerimiz olan kiraz, vişne, kayısı ve elma da olacak. Bir pazarlama portalı, bir ağ kuracağız. Biz de ürün kurutan insanlar bir sayfa açacaklar. İnternet üzerinden kendi ürünlerini pazarlayacaklar. Böyle bir ortam hazırlayacağız. Biz belediye olarak sadece lokomatif görevi üstleneceğiz.”

 

Bu haber 388 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...