Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü “En İyi Tez” Ödülleri Sahiplerini Buldu

4 Mart 2013 18:59

Lisansüstü öğrencilerini bilimsel araştırma sürecinde sürekli geliştirme ve iyileştirme, verimliliği artırma, rekabet ortamı oluşturma, araştırmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma gibi kalite hedeflerine yöneltmek amacıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünün 2011 yılında başlattığı yılın “En İyi Doktora Tezi” ve “En iyi Yüksek Lisans Tezi” 2011 yılı ödülleri sahiplerini buldu.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde ilk olarak Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Elemanı Uzman Gürsel Aksungur ile Nurgül Okutan tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Seydi, enstitünün akademik ve idari yapılanması hakkında bilgi vererek “Üniversitelerin dünya kategorisindeki sıralamasını belirleyen en önemli hususların başında lisansüstü öğrenci sayıları gelmektedir. Nicel anlamda gayet iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Nicel anlamdaki büyümenin nitel anlamda da içinin doldurulması gerekliliğinin farkındayız. Eğitime ruh veren, onu faydalı ve zevkli kılan şey misyondur, hedeftir, gayedir. Dünyanın yeniden yapılandığı, insanlığın barışa özlem duyduğu şu anda sosyal bilimcilerimize çok iş düşmektedir. İki asrı aşkın süredir dünyayı yaşanmaz hale getiren, küresel güçlerin çatışmacı tezlerinin karşısında insanlığın özlem duyduğu dünya barışı ve insanlığın huzurunu esas alan uzlaşmacı tezler ortaya koyup bunu temellendirecek söylem ve çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Kayacan da enstitülerin, üniversitelerdeki çalışma alanlarının yürütülmesine, ülke ve dünya politikalarına katkı sağladığını, yerel sektörlerin oluşması için alt yapı çalışmalarını yönlendirdiğini söyledi. Kayacan, Bilim ve Bahar Şenliği ile model bir üniversite olan SDÜ’nün üniversite- sanayi işbirliklerinin artırılmasına yönelik çalışmalar geliştirdiğini ve buna uygun oluşturulan alt yapı ile de model bir üniversite olacağını vurguladı.

Bir kurumun başarısının güçlü yönetim ve güçlü kadro ile mümkün olabileceğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise, birlikteliğin önemli olduğunun altını çizerek SDÜ’nün tüm personeliyle bir bütün olarak önemli başarılara imza attığını ifade etti. İbicioğlu, Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet’in başarılarını örnek göstererek Anadolu insanının her zaman üretici, atılgan, teşkilatçı ve liderlik vasıfları yüksek olduğunun altını çizdi. “Bilimselliğe kanat çırpan bir ülkedeyiz” diyen İbicioğlu, genç yaşına rağmen pek çok önemli başarılara imza atan ve adından sıkça söz ettiren ve proje başvurularında en üst sırada yer alan SDÜ’nün Türkiye’nin 5. büyük üniversitesi olduğunu, yenilik üreten kamu üniversiteleri içerisinde 7. sırada, Bilim ve Teknik Yüksek Kurulu’nun açıkladığı rapora göre de 2. sırada yer aldığını söyledi. Sanayi işbirliğinde önemli adımlar atan SDÜ’de aydınlık geleceğe yönelik yaklaşımların arttığını belirten İbicioğlu, “Biz her alanda varız. Girişimci üniversite olarak rekabetçi yönümüzü artırmaya devam edeceğiz. Isparta’nın dokusuna uygun çalışmalar yürüten SDÜ, dünyada ve Türkiye’de parmakla gösterilecek bir üniversite olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı öğrencisi Gökhan Özdamar “Reel Döviz Kurları Ekseninde ihracatı Etkileyen Faktörler ve Rekabet: Türkiye Otomotiv Sanayisi Üzerine Bir İnceleme” adlı, Doç. Dr. Mesut Albeni danışmanlığında yürütülen teziyle 2011 Yılı En İyi Doktora Tezi; Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğrencisi Hatice Mesci de “Yüksek Öğretim Kurumları ve Üst Kuruluşlarında Çalışan Kamu Görevlilerinin Yargılanmaları Öncesi Soruşturmaları” adlı, Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın danışmanlığında yürütülen teziyle 2011 Yılı En İyi Yüksek Lisans Tezi ödülüne layık görüldü.

Fen Bilimleri enstitüsü Yer Bilimleri Anabilim Dalı öğrencisi Erhan Şener “Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Akifer Kirlenebilirlik Haritalarının Çok Kriterli Karar Verme Analizleri  Kullanılarak Hazırlanması: Eğirdir Gölü  Havzası Örneği” adlı Doç. Dr. Ayşen Davraz danışmanlığında yürütülen teziyle, Çevre ve Temel Bilimler ABD öğrencisi Fadime Mine Balcı  “HNO3’in Katı Su Kümelerinde ve Buz Yüzeyindeki Solvasyon  ve İyonlaşması ve Klor İçeren Kuvvetli Asitlerin Solvasyon Prosesine Etkisi” adlı Doç. Dr. Nevin Aytemiz danışmanlığında yürütülen teziyle, İnşaat ve Mimarlık ABD öğrencisi Ülkü Çelebi, “Isparta Kenti Kamu Yapılarının İmaj, Kimlik ve Anlam Bağlamında İncelenmesi” adlı Doç. Dr. Şefika Gülin Beyhan danışmanlığında yürütülen teziyle, Mekanik ABD öğrencisi Mehmet Onur Olgun “Kalite Kontrol Grafiklerinde Örüntü Tanıma” konulu Yrd. Doç. Dr. Gültekin Özdemir danışmanlığında yürütülen teziyle, Tarım, Gıda, Orman ve Su Ürünleri ABD Tuğba Bakır “Antalya ve Isparta İllerinde Karanfil Alanlarında Karanfil Beneklenme Virüsü (Carnation  Mottle Virüs=CarMV) İzolatlarının Biyolojik ve Moleküler Karakterizasyonu” adlı, Doç. Dr. Bayram Çevik danışmanlığında yürütülen teziyle, Bilişim ABD öğrencisi Bilge Türkel ise Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Çağlar danışmanlığında yürüttüğü “Lineerliği Artırma Yöntemleri İle Lineerliği Artırılmış Optimum Mikrodalga Frekanslı Yükselteç Tasarımı” isimli teziyle ödül almaya layık görüldü

 

Bu haber 981 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...