“ Yatırımlarımızı kendi gücümüzle yaptık”

12 Şubat 2019 18:12

Senirkent Belediyesi, TOKİ istedi olmadı, KYK yurdu istedi olmadı, GES projesi hazırladı olmadı. Görevine veda etmeye hazırlanan MHP’li Belediye Başkanı Civelekoğlu, “Senirkent bugüne kadar birçok yatırımı kendi gücümüzle, hayırsever halkının destekleriyle yapmış. Bir taraftan gurur duyuyorsun öbür taraftan kendini enayi hissediyorsun” dedi.

Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, yeni dönem için aday olmadı. Belediye başkanlığına vedaya hazırlanan Civelekoğlu’nun masasında hala projeler var. Civelekoğlu, 31 Mart gününe kadar Senirkent’e hizmet için çabalıyor.

Senirkent Belediye Başkanı Civelekoğlu, birçok kamu yatırımını kendi imkanlarıyla, halkın yardımları ile inşa eden ilçenin bu durumuna ilk kez farklı bir cepheden baktı. Gurur duyulacak, ayakta alkışlanacak hayırsever ve Belediye katkısı, Civelekoğlu’nu bazen ‘acaba enayilik mi yapıyoruz’ düşüncesine götürüyor. Zira Senirkent Belediyesi önderliğinde, halkın destekleriyle şu an Yaşlı Bakım Merkezi ile Senirkent Müzesi yapılıyor. Bunda da devlet katkısı hiç yok, tamamen Belediye ve Senirkent’in hayırsever vatandaşları tarafından yaptırılıyor.

 Senirkent Belediye Başkanı Civelekoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

 EMEKLİLİĞİMİN TADINI ÇIKARACAKTIM

“Ben emekli olup emekliliğimin tadını eşim, dostum, akrabamla çıkaracağım diyordum. Gezmediğim, görmediğim yerleri gezeceğim diye yola çıktık ama bize imkan verilmedi. Senirken’te lazımsın dediler. Daha önceki dönemlerde de teklif ettiler. ‘Belediyecilik benim işim değil, görmemek için aptal olmak lazım. Benim işim edebiyattır. Ne imardan anlarım, ne inşaattan anlarım. Bunların hepsini baştan öğrenmem gerekiyor’ dedim ve hep öteledim. Ama en son 2014’de Senirkent’e hizmetten kaçamadım.

EN GÜZEL PROJELERİ HAZIRLADIK AMA…

Benim başarısızlığa tahammül edememe gibi bir özeliğim var. Bana verilen görevde başarılı olmam lazım. Olamadığım zaman o beni çok üzüyor ama çare yok. Bu makama oturulduysa burada boş durmak mümkün değil. Çalışmak, üretmek gerekiyor. Bazı belediye başkanlarına bakıyorum ülke genelinde adamlar müthiş rahat şekilde görev yapıyorlar, umurlarında değil. Belediyede 100 kişiyiz. 100 kişinin 60 aydır maaşlarını veriyoruz. Şimdi bunu herkes yapıyor. Benim herkesin yapamadığını yapmam lazım diye düşündüm hep. Adamlar 2 proje karalıyor götürüyorlar, sen projenin kralını yapıyorsun ama hiçbir şey alamıyorsun. Güneş enerji santrali konusunda en güzel projeyi biz yaptık. Trafo merkezinde boşluk olmadığı için bize izin verilmedi. Ama Büyük Kabaca’ya veriyorsun. Onunki nasıl boşluk oluyor. Bunlar üzüyor tabi bizi. Büyük Kabaca’yada yapılsın buraya da yapılsın. Bizim anlaşamadığımız hiç kimse yok. Memleketim için her şeyi yaparım. Kavgacı bir insan değilim.

SENİRKENT’İN KENDİ GÜCÜYLE YAPTIK

Uzlaşmayı beceren insanlarız. iş paraya geldiği zaman, iş imkan dağıtmaya geldiği zaman olmuyor. Birçok projemiz geri döndü. Çok şey yapılabilir ama biz bunları Senirkent’in kendi gücünü ortaya koyarak yapıyoruz. Son dönemde bize izin verilmediği için bazı projeleri gerçekleştiremedik. İlçemizde birçok proje var vatandaş katkısı ile yapılmış. Yapmaya da devam edeceğiz. Yaşlı Bakım Merkezi kuruyoruz. Senirkent Belediyesi ve vatandaşlarımızın katkısı ile inşa edilecek. Senirkent Müzesi yapıyoruz. Bunları hep kendimiz yapıyoruz. Bir taraftan gurur duyuyorsun, ilçe halkının destekleriyle birçok şey yapıyorsun. Diğer taraftan da ‘enayilik yapıyoruz’ diyorsun. Çünkü bu yapılanlar başka yerlerde kamu kaynakları ile yapılıyor.”

 

 

Bu haber 322 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...