Vergi Bilinci Ve Kayıt Dışı Ekonomi Panelde Tartışıldı

4 Mart 2013 19:01

24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Maliye Kulübü ve Isparta İl Defterdarlığı işbirliğiyle “Vergi Bilinci-Vergiye Gönüllü Uyumun Sosyo-Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi ve Kayıt Dışı Ekonomi” konulu bir panel düzenlendi.

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Isparta İl Defterdarı Rahmi Turan, verginin öneminden bahsettiği konuşmasında “Vergi olmazsa bütçe, bütçe olmazsa devlet, devlet olmazsa insan varlığının bir anlamı olmaz” dedi. Öğrencilerin özgüveni ve donanımı yüksek bireyler olarak mezun olması gerektiğini vurgulayan Turan, muhasebenin önemine değinerek “Muhasebe sadece zimmet veya makbuz işlemlerinden ibaret değildir. Muhasebe denetim aracı olmalıdır. Muhasebenin kuvvetli olması, işletmelerin ayakta durmasına katkı sağlar. Muhasebe, sermayenin öz ve yabancı kaynaklarının farkındadır. Muhasebeyi, kurallarını ve kaidelerini hukuki yönden bilmeniz size faydalı olur. Vatanını seven herkes, gönüllü olarak kazancını beyan etmeli ve vergisini ödemeli. İktisadi olarak güçlü olmanız için verginizi vermeniz gerekir.” dedi.

Toplumun bazı mesleklere ön yargılı yaklaştığını ifade eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Gövdere ise, bu tür etkinliklerin yargıları ortadan kaldırmaya faydalı olacağını belirterek bir vatandaş olarak vergiyi zamanında ve gönüllü ödemenin vatandaşlık haklarını savunmada yardımcı olacağını da kaydetti.

Daha sonra Kulüp Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serpil Ağcakaya’nın moderatörlüğünü yaptığı “Vergi Bilinci- Vergiye Gönüllü Uyumun Sosyo-Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi ve Kayıt Dışı Ekonomi” konulu panele geçildi. İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Armağan ile Vergi Dairesi Müdürü Laika Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, verginin öneminden bahsedildi ve verginin tüm toplum kesimleri tarafından benimsenmesi, vergi bilincinin uyandırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiği vurgulandı.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...