"Benim Gözümden" Adlı AB Gençlik Projesi Başladı

4 Mart 2013 19:01

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı programında okuyan 5 öğrencinin hazırladığı ‘Benim Gözümden’ adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi başladı.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca onaylanan proje kapsamında, SDÜ’de eğitim gören 10 öğrenciye fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi verilecek. Doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan proje ile aynı zamanda öğrencilerin takım çalışması becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar’ın yürütücülüğünü yaptığı öğrenci Gülseren Özübal’ın yasal sorumluluğunu üstlendiği 4.950 Avro bedelli proje, 28 Haziran’da sona erecek.

Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar yönetimindeki  uzman eğitmenlerle birlikte SDÜ’ lü 10 öğrenciye  15 hafta süreyle fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi verilecek. Her hafta Cuma günleri düzenlenecek eğitimlerin 5  haftalık bölümü teorik, 10 haftalık bölümü ise uygulamalı eğitim ve etkinliklerden oluşuyor. Teorik eğitimlerini Radyo ve Televizyon Programcılığına ait stüdyoda görecek olan öğrenciler, daha sonra Gölcük Tabiat Parkı, Eğirdir Akpınar ve Yazılı Kanyonda fotoğraf ve kamera çekimi yapacaklar. Öğrenciler tarafından çekilen görüntü ve fotoğraflar eğitmenler tarafından analiz edilerek değerlendirilecek. Projenin sonunda ise yapılan çekimler sergilenecek.

Tamamı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından finanse edilen projeye katılan öğrencilerin  teknik ekipman, ulaşım ve tüm ihtiyaçları bedelsiz olarak karşılanacak. Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar,  yaptığı açıklamada Teknik Bilimler MYO Radyo ve Televizyon programcılığı öğrencilerinden oluşan bir ekiple projenin hayata geçirildiğini belirterek, tamamı ücretsiz olan eğitim ve etkinliklerin katılımcılar için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu tür çalışmaların, öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerini artırdığını ve organizasyon yeteneklerini geliştirdiğini ifade eden Çağlar, projeye destek veren Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı yetkililerine teşekkür etti.

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...