Gökmenoğlu’dan toplu konut çözümü

14 Şubat 2019 14:51

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, kamuoyunda büyük yankı uyandıran 80 bin TL’lik sosyal konut projesinin detaylarını ve formülünü açıkladı.

Seçim çalışmalarına Sanayi çarşısında devam eden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’ne eski MHP  İl Başkanı, İYİ Parti’nin Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek de eşlik etti. Sanayi esnaflarının sorunlarını dinleyen  Gökmenoğlu, 80 bin TL’lik sosyal konut projesinin formülünü anlattı. Gökmenoğlu, şöyle konuştu:    

ISPARTA’DA 16 BİN İŞSİZ VAR

“Her zaman bunu ifade ediyoruz; insanlar zor durumda, esnaflar siftah edemez durumda. İnsanlar eve nasıl ekmek götüreceğim, çocuğuma nasıl oyuncak götüreceğim derdinde. Artık projeler konuşulsun. Artık insanlar ‘birbirine baban olsaydı senle gurur duymazdı, ben senin kısa donlu durumunu seviyorum’ gibi cümlelere gerek yok. Isparta’da kayıtlı olarak 16 bin genç işsiz.

BEN OLSAYDIM İNSANLARI EV SAHİBİ YAPARDIM

Ben 55 yaşında belediye başkanı olsaydım Isparta’ya sosyal konut yapardım. 13-15 bin evsiz insanın 5-6 binini konut sahibi yapardım. Ayda bin lira taksitle 80 bin TL’ye 85-90 m2 ev imal ederdim. İnsanlara kredi çektirmeden ev sahibi yapardım. Biz hesabımızı yaptık. 98 m2 bir daire 83 bin 220 TL’ye mal oluyor. 8 kat olmak şartıyla her katta 5 daire ve 40 dairelik bloklar halinde imal ettiğimizde bu rakama çıkabiliyoruz. Belediye olduğumuzdan dolayı arsa bedeli, proje, hafriyat, ruhsat, iskan, otopark, altyapı harçları yok. 98 m2’lik bir daire 83 bin 220 lira çıkıyor. Bunun daha da aşağı çıkacağına inanıyoruz. Hesap yapmadı diyenler gelsin imalat cetvelini kendilerine verelim. Bu daireleri belirttiğimiz rakamlara çok rahat veririz.”

 “YUSUF ZİYA GÜNAYDIN 3.SIRADA”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, Ser-Tur ziyaretinde anketlerle ilgili konuştu. MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın 3.sırada olduğunu iddia eden Gökmenoğlu, şöyle konuştu;            

“Seçmene ‘Gökmen Gökmenoğlu düşük, İYİ Parti düşük’ algısı oluşturulmak isteniyor. Önemli bir adam değil havası veriyorlar. Bizde istatistik yaptırdık. Birinci açık ara ile biziz. İkinci Şükrü Başdeğirmen, üçüncü Yusuf Ziya Günaydın. Bu ahlaken doğru mudur? İnsani değerlere sığar mı. Son güne doğru AK Parti’yi önde gösterecekler, ikinciyi kendisini (MHP), en altta da bizi gösterecekler. Seçmene ‘AK Parti geliyor ha. Gökmen’e oy vermeyin, oyunuz boşa gitmesin. Ziya Günaydın’a verin’ algısı oluşturmak istiyorlar. Bunlar eski taktikler, boş taktikler. Bence proje yap. 55 yaşında belediye başkanı oldun, 15 yıldır görevdesin. İnsanda biraz utanma olur. Kalkıp da Gökmen Gökmenoğlu’nu taklit etmez ‘ben bunu yapacağım’ der.”

Bu haber 314 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...