Tüketiciler mahalle aralarında bulunan dükkânlardan alışveriş yapmaya yönlendirilecek

4 Mart 2013 19:02

Şekerbank, 60’ıncı kuruluş yılında esnafa özel yeni bir projeyi hayata geçirdi. “Kapımız esnafa açık “ projesi ile tüketiciler, her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artırılması hedefleniyor.

Şekerbank, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde; Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu katkıları ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini hayata geçirdi.

Proje dâhilinde her ayın 15’i ‘Esnafın Günü’ ilan edilecek, tüketiciler mahalle aralarında bulunan dükkânlardan alışveriş yapmaya yönlendirilecek.

Proje kapsamında Şekerbank Isparta Şube Müdürü Meltem Can Ergençiçeği, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette esnafın mahalle kültürü ve toplumsal değerlerin devamlılığındaki rolüne vurgu yapan Şekerbank Isparta Şube Müdürü Ergençiçeği, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz; Her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın diyoruz. 60’ıncı yılımız boyunca her ayın 15’inde bu çağrımızı yineleyeceğiz. Yıl boyunca bütün enerjimizle, saha ekiplerimizle bu misyonu yerine getirerek, esnafımızı ve ülkemiz ekonomisini destekleyeceğiz” diye konuştu.

Ergençiçeği konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bir mahalleyi mahalle yapan, gece gündüz çalışarak sokağımıza o sıcaklığı, hareketliliği veren esnaftır. Anahtarınızı bir tek mahalle bakkalına bırakırsınız, bazen kasaptan yemek tarifi alırsınız; en güzel sohbetleri 30 yıldır aynı yerde hizmet veren mahallenin berberi ile yaparsınız. Esnafımızın eli açıktır. Onlar sohbete açıktır, dostluğa açıktır. Ve mahalle esnafı dünya kapansa hep açıktır. Gece gündüz çalışan esnafın kapısı hep açık kalsın diye biz de Şekerbank olarak kapımızı esnafımıza açıyoruz. Tüm kamuoyunu, her ayın 15’inde mahalle esnafından alışveriş yapmaya davet ediyoruz.”

“Günümüzde bankacılığın misyonu sadece kar etmek değil, sosyal sorumluluk anlayışını iş süreçlerine uygulayarak ve tüm paydaşlara değer katarak büyümektir” diyen Ergençiçeği, bu yolda olmazsa olmaz koşulların ise, sahaya yakın olarak yerel ihtiyaçları gözetmek ve tabana yaygın bankacılıktaki uzmanlık olduğunu ekledi.

ESNAFTAN PROJEYE DESTEK

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı Şekerbank ile yürüttükleri projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aybatılı, “Esnaf ve sanatkârımızın dükkânlarının kapısının açık kalmasını hedefleyen bu projeye, hiç kuşkusuz biz de birlik olarak destek veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından proje taraflar tarafından imza altına alındı.

Bu haber 858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...