“Isparta üretemediği için kabuğunu kıramıyor”

4 Mart 2013 19:04

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, çevre İllerin alıp başını giderken Isparta’nın neden yerinde saydığını net bir şekilde ortaya koydu. Yıldırım, Isparta’da üretim geleneği olmadığı için sadece hizmet sektörünün başı çektiğini, üretimin girişimcilik potansiyelinin zayıflığında da etkili bir unsur olduğunu ifade etti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’nın sanayi ve ticaret alanında çok fazla ilerleyemeyişinin sebeplerini sıraladı. KOSGEB olarak iş fikirlerinde imalat konusuna çok önem verdiklerini ancak Isparta’da bu konuyla alakalı pek projenin gelmediğinde yakından Yıldırım, imalatçılığın bir üretim geleneği olduğunu bildirdi. Bir yörede eskiden beri üretim içinde değilse orada üretimi artırmanın artık çok zor olduğunu ifade eden Yıldırım, girişimciliği de tetikleyen unsurun üretim olduğuna değindi.

ISPARTA’DA ÜRETİM GELENEĞİNDEN

ZİYADE TARIM SEKTÖRÜ ÖN PLANA ÇIKMIŞ

Isparta’da üretim geleneğinin oluşmadığını burada tarım sektörünün öne çıktığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Isparta’da eğitimle gıda sektörü de öne çıkıyor. İmalat sektörü farklı bir olay, kişinin çocukluktan beri yetiştiği ortam üretimle alakalı ise o da üretim yapıyor. Yanı başımızda Denizli örneği var. Çocukları genelde üretici iş adamı. Isparta’nın gelişememesindeki yegane sebep üretim geleneğinin olmaması. İnsanları üretim geleneğine alıştırmak lazım. Hiçbir çaba boşa gitmez. Biz en çok imalatı destekliyoruz. Bize imalat konusunda proje gelse gözümüz kapalı onaylıyoruz. Ama hizmet sektöründe iş fikri geldiğinde bu şekilde düşünmüyoruz.

BAŞKA İLLERDE DAHA PARLAK FİKİRLER ORTAYA ÇIKIYOR

Başka şehirlerdeki iş fikirleri bizimkilerden daha parlak ve değişik. Biz o illerin kurullarına da gittiğimiz için görüyoruz. Kişi bildiği işi yapmalı. Bilmediği işi yaparsa bocalar. İşi kapatmak zorunda da kalabilir. Ben kimseyi yönlendiremiyorum. Bu çok büyük bir sorumluluk.

ISPARTA’DA GÜLDEN SONRA GİRİŞİMCİLİĞİ MARKA YAPMAK İSTİYORUZ

Biz Isparta’nın girişimciliğiyle öne çıkan bir şehir olmasını istiyoruz. Gülden sonra girişimciliği marka olması iddiasındayız. Isparta’nın kabuğunu kırması için girişimcilere ihtiyacı var. Şu anda Türkiye dünyada girişimciliği öne çıkan 30 ülke içinde 17. sıraya yükselmiş durumda. Bu iyi mi değil daha iyi olmalıyız. 2023 hedefimiz var bunu yakalamak istiyorsak girişimcilere ihtiyacımız var.”

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...