Deri OSB’den TEŞEKKÜR

18 Şubat 2019 17:35

Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Deri OSB’nin karma dönüşümü ile canlılık kazandığını, altyapı ve arıtma giderleri için de devletten büyük destek gördüklerini belirterek “bu hizmetlerde ve yatırımlarda en büyük katkı Şükrü Başdeğirmen’in ve Süreyya Sadi Bilgiç’indir” dedi.

                Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Bıtrak, şöyle konuştu:

BAŞDEĞİRMEN’E TAM DESTEK

“Sayın Şükrü Başdeğirmen, 3 dönem ITSO’da birlikte mesai yaptığımız arkadaşımız. Isparta için çok şeyler yaptı. Önemli bir yola çıktı. Bu yolda başarılı olmasını dileriz.

HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Kendisi zaten sanayimiz ile ilgili her türlü konuya hakim. İşin içinde olduğu için konuyu biliyor. Sanayimiz Deri İhtisas OSB idi. Deri sanayinin yaşadığı sorunlar nedeniyle bölgemiz ilgi görmedi. Doluluk oranında sıkıntı yaşadık. Geri ödemelerde sıkıntı yaşadık. Şükrü Başkanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte Karma OSB’ye dönüş için çalışma başlattık. 3.5 yıl süren çalışmalarda amacımıza ulaştık. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç  bey bize önderlik etti. Karma OSB’ye dönüştük. Ondan sonra ciddi yol katettik. Arıtma tesisi ve altyapı konusunda Bakanlıktan kredi imkanı sağlandı. Yıllık yüzde 2 faiz ile kredi verildi, geri ödemelerini yapıyoruz.

KOKU SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR

Arıtma tesislerinde 2-3 yıldır yeni bir teknoloji var. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Uşak OSB, Sabancı OSB ve Antalya OSB’de kapalı sistem, koku giderici sistemler yapıldı. Biz de burada uyguladık. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan 1.5 milyon TL hibe destek aldık. Sayın Şükrü Başdeğirmen ve Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç destek oldu. Eski valimizin desteği oldu. İhale sürecini tamamladık. Deri OSB’yle ilgili koku konusunda söylemler var. Biz Isparta’da bu şekilde gündeme gelmek istemiyoruz. Belediyenin de arıtması var, bizim de arıtmamız var. Arıtma tesisimizin üstünü kapatıyoruz. Deremizi kapalı sisteme çevirdik. Kapalı kanaldan deşarj ediyoruz. Kokuyu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bu projeyi bunun için hayata geçirdik. Artık gündemimizden düşecek. Deri İhtisas ve Karma OSB için en önemli çalışmamız doğalgaz. Torosgaz ile konuştuk inşallah doğalgaz da gelecek.”

 

Bu haber 295 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...