Yardım Sevenler Derneği 90 öğrenciye burs veriyor

18 Şubat 2019 17:39

54 yıl önce kurulan Yardım Sevenler Derneği Isparta Şubesi yöneticileri her yıl 90 üniversite öğrencisine burs veriyor, ayrıca birçok yoksul aileye yılda iki kez para yardımı yapıyor.

1965 yılında kurulan Yardım Sevenler Derneği Isparta Şubesi yöneticileri dar gelirli üniversite öğrencileri ile yoksul ailelere destek verebilmek için el ele ve omuz omuza mesai yapıyor. Isparta'nın tanınmış ailelerinden oluşan Dernek Yöneticileri 9 ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek önemli ölçüde gelir elde ediyorlar ve elde ettikleri gelirleri üniversite öğrencileri ile dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Derneğin sevilen başkanı Alev Sevük yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

                “Yardım Sevenler Derneği yöneticileri olarak en büyük hedefimiz maddi durumları kısıtlı olan üniversite öğrencileri ile dar gelirli ailelere katkı yapabilmektir. Her yıl Eylül ayında başlayarak Haziran ayına kadar 9 ay süreyle 90 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Yılda iki kez de yardıma muhtaç ailelere nakit destek sağlıyoruz. Derneğimizin yaklaşık 180 kadın üyesi var. Yönetim Kurulumuz 9 asil ve 9 yedekten olmak üzere 18 kişiden oluşuyor. Her hafta Salı günleri dernek binamızda toplanarak gelirimizi artırabilecek çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımızın büyük özveri ile yaptığı çalışmalar ve üyelerimizin destekleri sayesinde ödemelerimizde sıkıntı yaşamıyoruz. Bu vesileyle başta yönetim kurulu olmak üzere tüm üyelerimize katkılarından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Yardım Sevenler Derneği Isparta Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Alev Sevük: Başkan

Ferah Sağlamer: 2. Başkan

Sekreter: Emel İyisoy

Muhasip: Gül Erkuş

Vezne: Şule Okur

Üyeler (Nüket Aytaç, Özden Okur, Günay Alay ve Aliye Büyüknohutçu.)      

 

 

Bu haber 296 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...