Doğancı Mahallesi Muhtarı yeniden aday

18 Şubat 2019 17:40

                Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu, yeni dönemde de aday olduğunu açıkladı. Göreve geldiğinden bu yana mahallerinin sorunlarını çözmeye çalıştığını söyleyen Ağlasunlu, “Mahallemizde bulunan metruk binalar, sahipleri ile görüşüldükten sonra Valilik ve Belediyemiz tarafından yıkımı sağlandı. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan Gürkan İlköğretim Okulu ve Gürkan İmam Hatip Ortaokulu’nun arkasında bulunan harap haldeki arazi, sahipleri ile görüşülüp izinleri alındıktan sonra okullarımız için araç parkı yeri, çocuklarımız için trafiğe kapalı güvenli oyun alanına dönüştürüldü” dedi.

Yaptığı hizmetleri anlatan Ağlasunlu;

ÇOCUK PARKLARI

                Mahallemiz 117.Cadde’de bulunan parkımız ile 2409 Sokakta bulunan üçgen parkımızın kırılmış olan çocuk oyuncakları ve banklar yenilendi, ilave oyuncaklar parkımızda çocuklarımızın hizmetine sunuldu.

MARKET İHTİYACI GİDERİLDİ

                Mahallemiz sakinlerinin ihtiyacı olan büyük market için A101 Bölge Müdürü ile görüşme yapıldığı ve mahalle halkımızın hizmetine açıldı.

Mahallemizin bayanlarına el emeği, göz nuru işlerini daha iyi yapabilmeleri için sosyal tesisimizin alt katında 2 dükkanımızı birleştirip, restore ettirdikten sonra mahalle kadınlarımızın hizmetine sunduk. Belediye ile görüştükten sonra ISMEK adı altında el sanatları ve meslek kursları açtırıldı. Yine mahallemizin bayanları için Gürkan İlkokulumuzun alt katında Halk Eğiti Merkezi tarafından ahşap boyama ve resim kursu açtırıldı.

ŞEHİDİMİZ ADINA SAĞLIK OCAĞI

Mahallemizde bulunan Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra mahalleye en yakın sağlık ocakları Yenice ve Kurtuluş sağlık ocaklarına halkımızın ulaşımının zor ve zahmetli olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda eski Doğumevi yanında KETEM olarak kullanılan binaya Toplum Sağlığı Merkezi açtırıldı. 4 doktorlu toplu sağlığı merkezine mahallemizin şehidi Durmuş Öcal’ın ismi verildi. Yine Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra otobüs seferleri güzergahı mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda yeniden planlandı.

Mahalle muhtarlığı olarak dini ve milli günlerimizde, çeşitli aylarda helva-pilav, aşure ve pişi gibi geleneksel ikramlarımız protokolün de katılımıyla gerçekleştirildi.

CENAZE VE MEZARLIK HİZMETLERİ

Mahallemizde vefat eden sakinlerimizin acılı gününde yanında yer alarak her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımcı olduk. Defin, mezarlık, cenaze hizmetleri, yemek gibi konularda Mezarlıklar Müdürlüğü ile işbirliğinde hizmetler verilmiştir. Cami hocalarımızın dualarını okunması hususunda yardımcı olundu. Mahallemizde bulunan Doğancı Mezarlığı’na şahsım adına elektrik bağlatıp, her hafta Cuma günleri tüm ölmüşlerin ruhuna dualar okuttuk. Doğancı Mezarlığımızın içinde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kurumuş ağaç ve dalları kontrollü bir şekilde kestirttik. Çıkan kuru dal ve odunları yardıma muhtaç sakinlerimize dağıttık. Mezarlığımız sık sık kendi imkanlarımızla temizletilmiştir. Doğancı mezarlığımızın çevresindeki 1200 metre civarında bulunan yıpranmış mezarlık duvarı kendi imkanlarımızla boyatılmıştır. Hayvanların girmesini önlemek için kendi imkanlarımızla 100x250 cm panel çit tel bütün duvarlara takılarak mezarlığımızın güvenliği sağlanmıştır. Mezarlığımızın yol girişine 60 adet lavanta ve çam ağacı dikildi”

EĞİTİME TAM DESTEK

                Eğitimin sürekli yanında olduğunu anlatan Muhtar Ağlasunlu, şöyle devam etti:

“Mahallemizde bulunan okullarımıza sürekli olarak yardımda bulunduk.  2015’de 4,5,6,7 ve 8. Sınıflara soru bankası ve konu anlatımlı kitap, 2016’da kırtasiye ve yardıma muhtaç öğrencilerimize kıyafet ve eğitim malzemesi, 2017’de yardıma muhtaç öğrencilerimize kaban ve mont,

2018’de de yardıma muhtaç öğrencilerimize ayni yardımlar yapılmıştır. Mahallemiz okullarının etkinliklerine, çay partilerine, aşure ve kermes programlarına destek verilmiştir.

Mahallemiz 2416 Sokak’ta oturan engelli Müzeyyen ablamızın hayalinde olan ve hiç giymediği gelinliği içinde hevesi kalmasın diye hayırsever firmaların ve mahalle sakinlerimizin desteği ile satın aldık ve kına gecesi yaparak ablamızın bu hayalini gerçekleştirdik.

- Ramazan Aylarında mahallemizde Belediyemiz tarafından iftar organizasyonu düzenlenmiş, çocuklar için eğlence düzenlenmiştir.

- Mahallemizde halkımızın isteği üzerine Musiki Korosu kurulmuş ve müziğe ilgili büyüklerimiz ve gençlerimiz burada kabiliyetlerini sergilemektedirler.

- EVDE BAKIM HİZMETLERİ

Mahallemizde bulunan hastalarımızın evde bakım hizmetlerinden faydalanmaları için destekte bulunuldu.

KIZ KARDEŞİM PROJESİ’NE KATILIM

Mahallemiz bayanlarının internetten daha iyi yararlanmaları için Kız Kardeşim Projesi kapsamında eğitimler verilmiş ve sertifika dağıtılmıştır.

ALTYAPI VE ÜST YAPI TAMAMEN YENİLENDİ

Mahallemiz altyapı çalışmaları bütün sokaklarda tamamlandı. Sıradan öncelikli olarak eski asfalt tümden sökülüp, kaldırılmış daha sonra kanal çalışmasına girilmiş. Her evi tek tek dolaşarak konu ile ilgili halkın aydınlatılması sağlanmıştır. Mahallemizin su hatları çok eski olduğu için aspesli su boruları plastik ve dayanıklı borular ile yenilendi. Doğalgaz boruları da sıkıntı yaratmayacak şekilde evlerin önüne kadar getirildi. Altyapısı bitmiş sokaklarımıza yeni asfalt dökülmüştür. Eksiksiz her sokağa sıfır asfalt kazandırılmıştır. Altyapı ve asfalt çalışması nedeniyle yıpranan kaldırımlar ve kilit parke taşları yenilendi. Asfalt çalışmasından sonra yollara trafik çizgileri çizildi

DOĞANCI’NIN YARDIM ELİ

Şahsımın yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Doğancı Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Koruma  Derneğimizi mahallemizde yardıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz, küçük, büyük herkes ile irtibat kurup, yanında olduk. Kimsesizlere ulaşmaya çalıştık. Gece-gündüz demeden herkesin yanında olduk.

                Dernek olarak, yardıma muhtaç ailelerimize gıda ve giysi yardımı. Yine yardıma muhtaç ailelere beyaz eşya, ev mobilyası yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımızdan toplanan eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ramazan ayında öncelikli ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere iftar açtırıldı. Camilerimizin, okullarımızın ve mezarlığımızın ihtiyaçlarına yönelik yönlendirmeler yapıldı. Dernek adı altında Kurban Bayramı’nda toplanan deriler ile camimizin ihtiyaçları karşılandı.”

 

Bu haber 474 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...