Isparta’ya ciddi girdi sağlayacak yeni bir sektörün adımları atılıyor

4 Mart 2013 19:05

Belediye Kültür Müdürü Oğuz Başaran, Isparta’da ilk defa İpek El Oyacılığı Kursu’nu açacaklarını ve gençlere bu mesleği öğreterek İlimize ciddi bir girdi sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Başaran ayrıca ilerleyen dönemde ağaç oymacılığı ile ipek el oyacığılığını bir araya getirerek kompleks bir takım çalışmalara da imza atacaklarının müjdesini verdi.

Belediye Kültür Müdürlüğü istihdamı artırmaya yönelik yeni çalışmaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kültür Müdürü Oğuz Başaran, 4 yıl içinde ISMEK kurslarıyla yani meslek edindirme kurslarıyla 16 bin kişiye ulaştıklarını ve bunun Isparta ölçeğinde çok ciddi bir rakam olduğunu vurguladı. Her kurs döneminde yaklaşık 1000 kişinin bu kurslara katıldığını ve insanların işe ihtiyacının olduğunu ifade eden Başaran, ciddi anlamda yer sıkıntısı yaşadıklarını da bildirdi. Yer olması halinde bu rakamların çok çok üstüne çıkacaklarını aktaran Başaran, Isparta’da ilk defa açılacak ipek el oyacılığı kursuyla ilgili de bilgiler verdi.

Belediye olarak insanlara meslek edindirmeyi ve iş hayatına atılmalarını kendilerine görev edindiklerini belirten Başaran, şunları söyledi: “İstihdam konusunda bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar geri dönüş noktasında bir çalışma olmamış ama biz yapacağız.

ASIL REFERANS HALKIN TALEBİ

Önümüzdeki günlerde kurslarımızdan çıkıp da işe yerleşenlerin oranını açıklayacağız.

Öncelikli olarak hedefimiz meslek edindirmeye yönelik kurslar açmak. Ama asıl referans halkın talepleri. Halkımız diyor ki misal ‘Neden seramik kursu açmıyorsunuz?’ diyor. Onların taleplerini de değerlendiriyoruz. Ama asıl amaç meslek edindirmeye yönelik. Özellikle dil kurslarımızda iddialıyız. Yıllardan beri bu kursları düzenliyoruz. Isparta’da ilk defa İpek El Oyacılığı Kursu’nu açacağız. Ispartalı genç kızlarımıza bu mesleği öğreterek ciddi bir girdi sağlamalarını ve Isparta gülünün bir figür olarak yer alarak kültürel bir miras olmasını istiyoruz. Ağaç Oymacılığı Kursumuz devam ediyor ve neredeyse imalathaneye dönüştü. Bazı yerlerde satış noktamız bile var. ilerleyen dönemde ağaç oymacılığı ile ipek el oyacılığını bir araya getirerek kompleks bir takım çalışmalara da imza atacağız. Vatandaşlarımız tarafından görülecektir.

YILDA 5000 KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Yılda yaklaşık 2500-3000 aralığında bir kitleye ulaşıyoruz ama hedefimiz 5000 kişiye ulaşmak. Sıkıntımız ders verilecek alan bulamamak. Yer sıkıntısı çok çekiyoruz. Boşluk bulduğumuz her yeri sosyal amaçlı kullanıyoruz. Fırsat bulduğumuz her yerde etkinlik içinde bulunacağız. 

Bu haber 842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...