ELMA, GÜNÜN KONUSU OLDU..

20 Şubat 2019 16:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soğuk hava depolarındaki 400 bin ton elmanın satın alınarak İstanbul, izmir ve Ankara’daki tanzim satış noktalarında satılacağını müjdelemesi piyasalara tat getirdi. Ancak Isparta elması için ikinci bir adım İHRACAT TEŞVİĞİNİN verilmesi.

“BAŞKA ÜLKELERE DE SATMAK İSTİYORUZ”

                Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elmanın tanzim satış noktalarında değerlendirileceğini ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Hükümetin bu adımının olumlu ve faydalı olacağını belirten Adar, “Ancak biz ihracat teşviki istedik. Hindistan’a elma satıyoruz. Dünyada rekabet etmek için 200 dolar destek istedik. Tanzim noktası elimizdeki malın satılması noktasında çok faydalı olacaktır. Ama başka ülkelere de satmak istiyoruz. Ülkemize döviz girdisi getirmek istiyoruz” diye konuştu. 

“TON BAŞI İHRACAAT TEŞVİĞİ ŞART”

                Büyük Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elmayla ilgili müjdesinin piyasalarda olumlu bir hava yaşatacağını söyledi ancak elmanın temel sorunlarının çözümü için yeterli olmadığını söyledi. Temurçin, “Piyasada psikolojik anlamda faydası olur. Elmayı istediğimiz fiyata satamıyoruz. Temel sorun bu. İhracat teşviği istiyoruz. Rekabet gücümüzü artırmak zorundayız. Başka ülkelerle rekabet edemiyoruz. Uluslararası piyasaya girmemiz için ihracat teşviği istiyoruz. Bu konuyu ilgili birimlere ilettik. Asıl olan bu olmalı” dedi.

 “ÇİFTÇİMİZ, ÜRETİCİMİZ ÇOK MUTLU OLDU”

                Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının piyasalara çok iyi yansıdığını söyledi. Çiftçilerin çok mutlu olduğunu belirten Selçuk, “çiftçimiz, üreticimiz ve tüccarımız çok mutlu. Elmamızın tüketimini artması açısından son derece önemli. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak elmaya ihracat teşviği de verilmeli. Okullarda elma dağıtılmalı. Günde 1 elma sağlık için tüketilmelidir. Böylece çiftçilerimizin emeklerine yazık olmayacaktır” dedi.      

 “PİYASAYA CANLILIK GETİRECEKTİR”

                Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının elma sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirterek “böyle bir dönemde, piyasanın durgun olduğu bir dönemde, yurt dışı satışlarının olmadığı bir dönemde Cumhurbaşkanımızın böyle bir müjde vermesi çok önemli. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 387 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...