İHL’lere kayıtlar sona erdi

18 Ağustos 2012 11:24

İHL’lere kayıtlar sona erdi

4+4+4 zorunlu eğitim kanunlaşmasıyla birlikte açılan İmam Hatip Ortaokulu kayıtları 17 Ağustos 2012 itibariyle sona erdi.

 

23 Temmuz’da başlayan İmam Hatip Ortaokuluna kayıtlar dün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Ancak,  İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerinin  İmam Hatip Ortaokulunu bitiren öğrencilerin İmam Hatip Lisesinden başka bir liseye gidemeyeceği yönünde tereddüte düştükleri ve yetkililerin böyle bir kaygısı bulunan velilerin tereddüt edilecek bir şey olmadığı yönünde telkinde bulundukları ve bu anlayışın yanlış olduğunu söyledikleri belirtildi.

Yetkililer, İmam Hatip Ortaokulundan mezun olan öğrencilerin Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Polis Koleji ve diğer liselere gidebileceklerini belirttiler. Halkı tereddüte düşüren diğer bir konunun ise ders programı olduğunu belirten yetkililer, İmam Hatip Ortaokulunun normal ortaokullar gibi haftalık ders programı olduğunu söylediler. Yetkililer, ders programı çerçevesinden İmam Hatip Ortaokulunun diğer ortaokullardan tek farkının haftalık ders saatinin 40 saat olduğunu belirttiler.

Bilindiği gibi; İlkokuldan mezun olan öğrencilerin İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmaları için 17 Ağustos Cuma gününe kadar kayıt yaptıracakları İmam Hatip Lisesi Ortaokulu Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapmaları yeterli oldu.

Öte yandan, İmam Hatip okullarına yapılan kayıtlar ve nakiller sonucu ortaya çıkacak öğrenci sayısına göre okul açma ve dönüştürme çalışmalarının yeniden değerlendirileceği, kimsenin mağdur olmayacağı belirtildi.

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...