Vergi Haftası etkinliklerle kutlanıyor…

26 Şubat 2019 18:07

Her yıl 23 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kutlama etkinlikleri, dün sabah Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saat 09.30’daki çelenk sunma töreninin ardından Defterdar Nazım Kaya ve beraberindeki heyet Vali Ömer Seymenoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Defterdar Nazım Kaya, vergi bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Vergi Haftası dolayısıyla hafta boyunca çeşitli ziyaret ve etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi. Defterdar Kaya konuşmasında; “Vergi ödemek kutsal bir görevdir. Vergi bilincinin genç kuşaklara aktarılmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Bilindiği gibi her yıl 23 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl ise bu haftamızın 30’uncusunu kutlamaktayız. 2018 yılında Isparta olarak gelirimizin gideri karşılama oranı % 66 dolayındadır” dedi. 

Devlet kazancını kutsal hale getiren onun ülkenin idamesindeki faktör olduğunu vurgulayan Vali Ömer Seymenoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada; “Öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve Vergi Haftanızı kutluyorum. Gün dolayısıyla Defterdarlık bünyesindeki kamu çalışanlarını selamlıyorum. Vergi vermek, kazanç elde eden her vatandaşın en önemli görevidir. Bilindiği gibi, ülkeler her yıl bir bütçe yaparlar. Ülkeye yapılan tüm harcamalar bu bütçeden karşılanır. İşte bu noktada vatandaşların verdiği vergi önem kazanır. Zaten, Vergi Haftasının kutlanmasının amacı da bu bilinci artırmak değil midir? Aslında bizler de vergimizi peşin olarak veriyoruz. Çünkü, biz ücretliler olarak maaşımızı alırken vergisi kesiliyor. Ticaretle iştigal edenler de beyan ettikleri kadar vergi veriyorlar. Böylece, ülkenin idamesi için gerekli kaynak sağlanıyor. Bakın Sayın Defterdarımız biraz önce Isparta’nın gelirinin giderini karşılama oranının % 65 – 66’larda olduğunu söyledi. Bu oran daha da yükseltilebilmekle beraber bu ilimizin üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır. Isparta halkı çalışkan ve gayretlidir. Isparta, devletinin yanında devlet dostu bir şehirdir. İçinde bulunduğumuz hafta, 81 ilde Vergi Haftası olarak kutlanır ve bu haftanın amacı, vergi bilincini artırmaktır” dedi. Vergi Haftası etkinlikleri, İl Defterdarlığı yetkilileri tarafından hafta içi yapılacak diğer etkinliklerle devam edecek.

 

Bu haber 236 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...