“Halkın malına göz diktiler”

26 Şubat 2019 18:13

Isparta Belediye Başkanı Günaydın, Anadolu Mahallesi sakinleriyle buluştu. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlere laf atanlara, ‘Bizim yaptıklarımızın virgülünü dahi yapamazlar’ diyerek cevap veren Günaydın, vergi ve fatura ödemeleri bakımından kendilerinin kurumlar tarafından ‘en sağlam müşteri olarak’ görüldüklerini söyledi. ‘Ponzayı satacağız’ diyenlere de ‘Halkın malına göz diktiler’ diyen Günaydın, toplu konut projesi ile ilgili olarak ‘5 sene oyaladılar, yaptılar mı? Başımı gövdemi ortaya koydum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Anadolu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. MHP İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, belediye ve il genel meclisi adaylarının katıldığı mahalle buluşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YAPILAMAYANDAKİ KASIT YİTİRDİĞİMİZ KARA TREN MİDİR?

Anadolu Mahallesinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, Başkan Günaydın’ın 15 yıldır yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu, bugüne kadar yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğundan bahsederek, ‘Ben 15 yılda yapılmayanı 5 yılda yapacağım’ diyen AK Parti adayı Şükrü Başdeğirmen’e yüklendi.  Dikmen, “Sayın Başdeğirmen 15 yılda yapılmayandaki kasıt hızlı tren midir? Dereboğazı yolu mudur? Burdur dostluk yolu mudur? Yoksa mevcudiyetine razı olduğumuz ama yitirdiğimiz kara tren midir? Önce onları cevaplamasını istiyorum” dedi.

BAY ŞÜKRÜ’NÜN HADDİ DE, HAKKI DA DEĞİLDİR

Başdeğirmen’in yaptığı konuşmalarda Başkan Günaydın’ın projelerini kopyalamaktan öteye gidemediğini ve bu huyundan da vazgeçmediğini dile getiren Seçim İletişim ve Yönetim Merkezi Başkanı İzzettin Dikmen, “Projecilikten nasibini alamamış, mesleği olmamasına rağmen Türkiye’ye mal olmuş yaşanabilir bir kenti inşa eden ve gelecek seçimleri değil, gelecek nesillere kendini hizmetkar olarak addeden başkanımızın projelerini eleştirmek Bay Şükrü’nün haddi de, hakkı da değildir.

HANGİ KONUDA FİKİR BEYAN ETTİN

Her fırsatta 16 yıl görev yaptığını ortaya koyduğu ITSO’nun, Isparta’nın değerleri haraç mezat satılırken bu arkadaşımız hangi konuda fikir beyan etmiştir. Dün Isparta’nın ponzaları satılırken, ponza yatakları özelleştirilirken, fabrikalar haraç mezat satılırken, ITKM yüzde 98 gibi bir oranla bir yabancı firmaya peşkeş çekilirken bu arkadaş ticaret sanayi odası mensubu değil miydi?” diye sordu.

ŞEHRİN ALTINI NAKIŞ GİBİ İŞLEDİK

Isparta’da olduğu gibi Anadolu Mahallesinin de tüm altyapı ve asfaltının yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, şehre altyapı ve asfalt yatırımları hakkında bilgiler verdi. Yenişehirler kurduklarını ve kurmaya devam ettiklerini dile getiren Günaydın, bugüne kadar belediye olarak yaptıkları çalışmalar ile yeni dönem projeleri ile ilgili bilgiler verdi. 40 yılda yapılacak bir işi 5 yılda tamamladıklarını ifade eden Günaydın, “Türkiye’de altyapısını bitiren tek il Isparta’dır. Varsa da söylesinler. Altyapıyı nakış gibi işledik” dedi.

BİZE LAF ATANLAR, YAPTIKLARIMIZIN

BİR VİRGÜLÜNÜ DAHİ YAPAMAZLAR

Son 10 yıllık hizmetinin ilk döneminde belediyenin üzerine bırakılan 630 milyon liralık borcu ödemek ve hizmetle geçirdiklerini, son 5 yılda da önemli projelere imza attıklarına değinen Günaydın, “Isparta Belediyesi bugün eski zenginliğine kavuşturulmuştur. Yaptığımız hizmetlerden dolayı bugün yüzümüzün akıyla sizlerin karşısındayız. Bize laf atanlar, bizim yaptıklarımızın bir virgülünü dahi yapamazlar. Hizmetlerimizi yalanla, iftiralarla yıkmak isteyenler var” görüşlerinde bulundu.

Isparta’yı yaşanabilir şehir yaptıklarını, yeni hedefin Avrupa’nın en iyi şehirleri arasında olmak olduğunu aktaran Günaydın, 200 dönümlük otogar inşaatının devam ettiğini ve bunun belediyenin kendi öz sermayesiyle yapıldığını şu ana kadar 68 milyon liralık ödeme yapıldığını dile getirdi. Günaydın, şehre Gökkubbe, müzeler yapıldığını, fabrikalar kurulduğunu hatırlattı.

KURUMLAR BİZİ EN SAĞLAM

MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜYOR

Isparta’nın eski zenginliğine kavuşturulduğunu, belediyenin kendi potansiyel gücünü kullandığını aktaran Günaydın, fabrikalar kurduklarını, kurdukları fabrikanın bugün 7 milyon lira vergi ödediğini dile getirdi. ‘Devletin devlete borcu mu olur?’ denilerek bir önceki yönetim tarafından belediyenin kurumlara vergi borcu bırakıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, “Bugün geldiğimiz noktada SGK, Maliye dahil hiçbir borcumuz yok. Vergi borçlarımızı 3 gün önceden ödeyen bir belediyeyiz. Bataktan kurtul, çalış, yatırım yap, vergini öde, soruyorum Türkiye’de böyle bir belediye var mı? Aylık 1,6 milyon lira elektrik faturası ödüyoruz. Artık kurumlar, yetkililer bizleri en sağlam müşteri olarak görüyor, kapıda karşılıyor” ifadelerinde bulundu.  

ÖNEMLİ OLAN KÜÇÜK ŞEHİRDE

BÜYÜK İŞLER YAPABİLMEKTİR

Isparta’yı fuarlar noktasında da marka şehir yapma hedefinde olduklarına değinen Başkan Günaydın, kitap fuarları düzenlediklerini, şehrin ekonomisinin lokomotifi olan gül ve kozmetik ürünlerin merkezinin Isparta olması için Gül Fuarı düzenlediklerini kaydetti. “Gül fuarı ile dünya kozmetiğinin merkezini Isparta’ya çekeceğiz. Dünya Isparta’yı tanıyacak. Önemli olan küçük şehirde büyük işler yapabilmektir” dedi.

‘SATACAĞIM’ DİYOR, HALKIN MALINA GÖZ DİKİYOR

Bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptıklarını dile getiren Günaydın, “Esas şimdi başlıyoruz, kronometre şimdi başlıyor. Belediye durmayacak, 31 Mart’ta beni belediye başkanı yapacaksınız, biliyorum. Hiç durmadan çalışmalar devam edecek. ‘Değişim’ diye bir kelime kullanıyorlar. Siz ne değişiminden bahsediyorsunuz. Siz batıran insanlarsınız, aynı insanlar yine duruyor. ‘ponzayı satacağım’ diyor. Ponza satılamaz, maden kanununa göre devletin malı satılamaz. Bunun adı göz dikmedir. Niye benim malıma mülküme göz diktiniz. Bu halkın malıdır. Kazandırdım, ortaya çıkardım, fabrikalar kurdum. ‘Belediyenin işi fabrika kurmak mı?’ diyor. Elbette daha da kuracağım. Ülkemizde üretim ve istihdam yapılmıyor. Ağırlık tüketime kaydı” dedi.

ŞEHRİMİZ GÖÇ ALMAYA BAŞLADI

YATAY MİMARİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Isparta’nın yaşanabilir şehir olmasının güzel bir reklam olduğunu ve şehirdeki göçün durduğunu dile getiren Günaydın, “Şehrimiz göç almaya başladı” görüşlerinde bulunurken, projelerin belediyede şehrin kimlik, özlüğüne uygun olarak hazırlandığını dile getirdi. Projelerde yatay mimari kullandıklarını belirten Günaydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız da yatay mimari diyor. Bizlerde zaten yıllardır yatay mimari üzerinde duruyoruz” diyerek Kolçelik Kavşağı bölgesine kurulacak olan yeni şehir alanı ve fuar alanına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TOPLU KONUT İÇİN BAŞIMI, GÖVDEMİ ORTAYA KOYDUM

Toplu konutu artık belediye olarak kendisinin yapacağını dile getiren Günaydın, 5 yıldan buyana emeklilerin oyalandığını ancak karşısında bir şey yapılmadığını aktardı. 21 bin emeklinin kandırıldığını kaydeden Günaydın, TOKİ’ye Akkent yanındaki belediyenin ponza yataklarının bulunduğu alanı toplu konut yapmak için devrettiğini ancak bugüne kadar yine bir neticeye ulaşılamadığını kaydetti. Günaydın, “5 sene oyaladılar, yaptılar mı? Bu sefer kandırılmak yok. Ponza yataklarını devrettim, buyur yap dedim. Yapamadılar. Hizmet varsa Yusuf Ziya Günaydın engel olmaz, yeter ki onlarda köstek olmasın. Artık toplu konut için başımı, gövdemi ortaya koydum. Yapmadılar, yapamadılar, yapamayacaklar. Yaparsa bunu Yusuf Ziya Günaydın yapar” dedi.

ATATÜRK HASSASİYETİ TEŞEKKÜRÜ

Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından 8 yıl önce kızının eğitimi için Isparta’ya yerleşen bir vatandaş, ‘Bugüne kadar söylediklerinizi hep gerçekleştirdiniz. Tebrik ediyorum. Atatürk’e gereken değeri vermeniz, modern bir Atatürk Kütüphanesi yapmanız, Atatürk hassasiyetiniz bizleri mutlu ediyor’ demesi Başkan Günaydın’ı duygulandırdı.

 

Bu haber 354 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...